Skip to content
Coronavirus

ANALIZĂ Efectele pandemiei de coronavirus: Industria petrolieră globală se confruntă cu cea mai mare scădere a cererii în istorie

Telegraf

În timp ce statele membre se tem de conceptul încă neobișnuit de „coronabonds”, Comisia Europeană își îndreaptă atenția către o rescriere de amploare a propunerilor sale pentru viitorul Multi Annual Financial Framework (MFF).

Prețurile petrolului din SUA au scăzut sub 20 de dolari/baril la scurt timp după redeschiderea tranzacțiilor duminică, aproape de cel mai scăzut nivel din 18 ani, întrucât comercianții au pariat pe faptul că producția ar trebui să se închidă pentru a face față colapsului cererii.

Industria petrolieră globală se confruntă cu cea mai mare scădere a cererii în istorie, comercianții și analiștii prognozând consumul brut ar putea scădea cu un sfert luna viitoare, din cauza blocajelor răspândite în întreaga lume occidentală pe măsură ce pandemia se răspândește.
Indicele petrolier american (West Texas Intermediate – WTI), a înregistrat 19,92 dolari pe baril peste noapte, pierzând peste 6%, înainte de a ridica până la puțin peste 20 dolari în dimineața europeană. Brent, etalonul internațional, a pierdut aproape 10% pentru a atinge un nivel minim de 22,58 dolari/baril, cel mai mic din 2002.

În timp ce cererea s-a prăbușit, oferta de petrol a crescut rapid și din cauza războiului de prețuri dintre Arabia Saudită și Rusia. Comercianții cred acum că surplusul ar putea aborda 25 m barili pe zi luna viitoare, un nivel care ar putea copleși capacitatea de stocare la nivel mondial în câteva săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *