Skip to content
Coronavirus

Analiză INSP: Evoluția liniară a cazurilor de coronavirus, ascendentă în ultima săptămână, după aproape două luni de scădere

facebook
" "

Evoluția liniară a cazurilor de coronavirus a devenit din nou ascendentă în ultima săptămână, după aproare două luni de scădere. În județele Brașov și Vrancea sunt confirmate peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), scrie G4media.

Principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România până la 21 iunie sunt următoarele:

" "
" "

– În saptamana 15 – 21 iunie, 45,7% din totalul cazurilor s-au inregistrat in Bucuresti, Brasov, Suceava, Vrancea si Arges.

– 47.3% din totalul deceselor au fost inregistrate in Suceava, Vrancea, Bucuresti, Arges si Bistrita Nasaud.

– Evoluția liniară a cazurilor de coronavirus a devenit din nou ascendentă, pentru prima dată după săptămâna 27 aprilie – 3 mai.

– In judetele Brasov si Vrancea se inregistreaza o rata de incidenta cumulata peste 50/100.000 locuitori.

– 1 din 7 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

– 76,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 58,8% din decese au fost la bărbați.

– 93,6% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Sursa: INSP

– Vârsta medie a persoanelor infectate cu coronavirus este 48 de ani, fiind pacienți de la 0 la 99 de ani, în timp ce vârsta medie a celor care au decedat este 69 de ani. Cei care au murit aveau vârste cuprinse între 20 și 99 de ani.

Sursa: INSP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *