Skip to content
Coronavirus

Analiză INSP: Săptămâna trecută, a patra ca număr de cazuri noi de când a izbucnit epidemia de coronavirus în România, peste valorile de la finalul lunii aprilie

Facebook

Săptămâna trecută a fost a patra ca număr de cazuri noi de când a izbucnit epidemia de coronavirus în România, peste valorile înregistrate la finalul lunii aprilie. De peste o lună, în fiecare săptămână se înregistrează tot mai multe cazuri noi, pe primele locuri fiind județele Argeș, Brașov și Vrancea, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Evoluția săptămânală este reflectată într-un grafic pe care INSP îl prezintă în fiecare raport de analiză. Este pentru prima dată când graficul nu mai cuprinde și evoluția liniară, care în analiza din urmă cu o săptămână devenise din nou ascendentă, după aproare două luni de scădere, potrivit G4media.

" "
Sursa: INSP

Principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România până la 28 iunie sunt următoarele:

– În săptămâna 22 – 28 iunie, 45,5% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Argeș, Brașov, Prahova și Buzău.

– 49,5% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, București, Brașov, Vrancea și Argeș.

Sursa: INSP

– În județele Argeș, Brașov și Vrancea se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 50/100.000 locuitori.

– 1 din 8 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Sursa: INSP

– 77,3% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59% din decese au fost la bărbați.

– 93,9% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

– Vârsta medie a persoanelor infectate cu coronavirus este 48 de ani, fiind pacienți de la 0 la 99 de ani, în timp ce vârsta medie a celor care au decedat este 69 de ani. Cei care au murit aveau vârste cuprinse între 20 și 99 de ani.

Sursa: INSP

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *