Ipocrizia USR în cazul Lasconi: LGBT-iști, dar aliați cu PMP și Forța Dreptei

Elena Lasconi
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

USR a decis să îmbrățișeze ideologia LGBT, chiar dacă acest lucru afectează direct campania partidului pentru alegerile europarlamentare. Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung, a recunoscut public că a votat „Da” la referendumul din 2018 pentru familia tradițională. De asemenea, primarul a mai admis că, în viziunea ei, familia este formată doar din bărbat și femeie, dar nu are nicio problemă cu comunitatea LGBT.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat (…) Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a declarat Lasconi.

Lasconi, atacată de fiica LGBT-istă și comunistă

Atacul la adresa Elenei Lasconi a venit de acolo de unde se aștepta cel mai puțin: de la fiica sa, Oana, care pe rețelele de socializare se declară LGBT-istă și comunistă.

Oana Lasconi a decis să-și critice mama pe rețelele de socializare, doar pentru a-i distruge campania electorală.

„Sunt în şoc şi absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA la referendumul Coliţiei pentru Familie pentru a susţine aşa-zisa familie tradiţională. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei”, a spus Oana Lasconi.

Oana Lasconi se recomandă pe rețele de socializare ca fiind „transylvanian anticapitalist in Paris”, de parcă Transilvania ar fi un stat separat. Oana Lasconi are pe Instagram un emoji cu secera și ciocanul, simbolurile ideologiei comuniste. Pe vremea regimului Ceaușescu, homosexualii din România erau arestați și torturați. Astfel, Oana Lasconi demonstrează o lipsă acută de cunoștințe politice și istorice din trecutul recent al României. Nu este deloc surprinzător, deoarece Oana Lasconi a început 3 facultăți și nu a terminat niciuna.

Tot de pe rețele de socializare, mai aflăm că aceasta nu mai lucrează din septembrie 2022, de când Elena Lasconi a devenit primar, dar declară că muncește pentru „fiecare ban din cont”. Rămâne un mister cum poate o șomeră să supraviețuiască în Paris, cel mai scump oraș din UE, și să mai aibă și bani în cont.

Ipocrizia lui Cătălin Drulă

Elena Lasconi a fost pusă cap de listă la alegerile europarlamentare. Primarul trebuia să conducă USR în bătălia pentru Parlamentul European, în luna iunie 2024. Cătălin Drulă a decis să o scoată pe Lasconi de pe listă și să îmbrățișeze ideologia LGBT.

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. (…) Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL”, a spus Drulă.

În urmă cu doar 3 săptămâni, Cătălin Drulă avea o altă părere despre Lasconi și o aprecia pentru activitatea ei de la Primăria Câmpulung Muscel.

„Am propus astăzi conducerii USR ca Elena Lasconi să deschidă lista noastră pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Elena a reușit să schimbe fața Câmpulungului în doar trei ani de mandat. Știți vorba aia: „a făcut într-un an cât în 10”? La Câmpulung, în trei ani de mandat, au început proiecte în valoare de peste 400 de milioane de lei. Cât bugetul orașului pe 40 de ani. 40 ani în 3 ani”, declara Drulă.

Atitudinea USR-ului este una periculoasă pentru primari, deoarece ideologia LGBT se dovedește mai puternică decât rezultatele membrilor de partid. USR se declară un partid liberal, însă se pare că membrii nu au dreptul să-și exprime părerile și toată lumea trebuie să adopte ideologia LGBT.

Cătălin Drulă o sancționează pe Elena Lasconi pentru că a votat „Da” pentru familia tradițională, dar vrea să facă alianță cu Eugen Tomac și Ludovic Orban, mari susținători ai familiei tradiționale. PMP și Forța Dreptei sunt două partide care exclud orice discuție despre LGBT. Ludovic Orban chiar a recunoscut că a votat „Da” la referendumul din 2018, așa cum a făcut și Lasconi.

Polul de dreapta
Sursa foto: Facebook

USR, partidul ideologiei LGBT

Nu este surprinzătoare poziționarea USR, care mereu a fost de partea LGBT. Mai mulți lideri au participat de mai multe ori la marșul Gay Prinde organizat în diferite orașe din țară. Cătălin Sălăgean, președintele USR Cluj și consilier județean, se fotografia cu steagul LGBT la un protest.

Nicușor Dan, fostul președinte USR, a fost exclus din partidul pe care l-a creat după ce a cerut ca USR să nu se poziționeze nici pro, nici contra pe discuția referitoare la ideologia LGBT. În 2016, Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, acuza că USR era controlat de ideologia LGBT și Soros.

„Păun a asociat imaginea USR cu activiștii LGBT și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el”, declara soțul lui Clotilde Armand, despre Matei Păun, fostul șef de campanie al USR.

Clotilde uită că a susținut familia tradițională

Elena Lasconi a criticat discret și activitatea lui Clotilde Armand la Primăria Sector 1, precizând că un primar nu poate fi mereu în conflict cu Consiliul Local.

Clotilde Armand nu a pierdut ocazia și a atacat-o pe Lasconi, precizând că un primar nu trebuie să decidă cine are dreptul să se căsătorească.

„Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii”, scrie Armand pe rețelele de socializare.

În 2016, Clotilde Armand voia un referendum pentru modificarea Constituției, astfel încât termenul de familie să se refere doar la căsătoria între un bărbat și o femeie. În 2023, Armand o atacă pe Lasconi pe același subiect, deși ambele sunt pentru familia formată din bărbat și femeie, nu pentru ideologia LGBT.

Între Clotilde Armand și Elena Lasconi este o reglare de conturi, în condițiile în care primarul din Câmpulung era considerat posibil candidat la alegerile prezidențiale. Partidul nu a câștigat nimic de pe urma ideologiei LGBT, deoarece România are probleme mult mai grave decât preocupările sexuale ale indivizilor.

Electoratul USR, de partea primarului Lasconi

Pe rețelele de socializare se observă că Elena Lasconi se bucură de o mare susținere din partea votanților USR. Atât pe pagina lui Cătălin Drulă, cât și pe pagina primarului din Câmpulung sunt numeroase mesaje pro-Lasconi după acest scandal. Inclusiv Oana Lasconi, fiica primarului, este criticată dur pentru modul în care a decis să rezolve problemele din familie.

Captură foto de pe pagina lui Cătălin Drulă, sursa: Facebook

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: