ANALIZĂ Ipocrizie USR: 19 centre sociale, închise în sectoare controlate de useriști

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Un număr de 99 de centre sociale au fost suspendate sau închise în urma controalelor efectuate în perioada 10-19 iulie de echipe mixte de control. Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut joi ministrului Muncii să suspende din funcție șefii mai multor Agenţii Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, în scandalul „azilelor groazei”.

Cele mai multe centre au fost suspendate/închise în municipiul Bucureşti – 44 (respectiv 11 în Sectorul 1, 9 în Sectorul 3, 8 în Sectorul 2, 7 în Sectorul 6, 6 în Sectorul 5 şi 3 în Sectorul 4) şi în judeţul Giurgiu – 21, conform datelor ANPIS, consultate de Agerpres.

Centre închise în zone controlate de primari USR

Interesant de notat e că cele mai multe centre au fost închise în Sectoarele 1 și 3 și 2. Două dintre aceste sectoare sunt controlate de primari USR. Vorbim despre Sectorul 1, acolo unde o avem pe Clotilde Armand și Sectorul 2, acolo unde îl avem pe Radu Mihaiu. În aceste sectoare au fost închise în total 19 centre din cauza neregulilor găsite acolo, adică mai multe decât în Sectoarele 6, 5 și 4 la un loc. Doar în Sectorul 1, acolo unde primar este Clotilde Armand au fost închise mai multe centre decât în Sectorul 4 și 5 la un loc.

Culmea este că primarii USR nu doar că au păstrat tăcerea pe marginea acestui subiect, dar partidul lor a fost unul dintre cei mai vocali critici ai Guvernului în această perioadă. USR a acuzat în repetate rânduri figuri notabile din PSD, în special ministrul Muncii de la vremea respectivă, Marius Budăi și ministrul Familiei de atunci, Gabriela Firea, cerând demisiile acestora. Niciun cuvânt însă despre primarii USR care, așa cum vedem nici măcar nu s-au interesat cu privire la neregulile centrelor din propriile sectoare.

Mai mult decât atât, merită menționat și faptul că USR nu doar că s-a limitat la critica guvernului, dar europarlamentarul USR Vlad Bortoș a trimis și o scrisoare oficială către doi oficiali ai Comisiei Europene, în care semnala situaţia gravă cu care se confruntă unele persoane instituţionalizate din România.

La fel de interesant este că deputatul USR, Emanuel Ungureanu a acuzat faptul că Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila ar fi știut de azilele groazei din Voluntari, cerând demisia acestuia. Totuși, așa cum am aflat ulterior din cercetările procurorilor, abuzurile din centrele respective nu erau de ieri de astăzi. Cu alte cuvinte, același lucru poate fi imputat și fostului ministru USR al Sănătății, Vlad Voiculescu. USR „uită” însă acest lucru, la fel cum „uită” să critice primarii USR care nu au verificat centrele de bătrâni din sectoarele proprii. Criticând guvernul, pe fostul ministru al Muncii și pe fostul ministru al Familiei, USR „uită” să privească în propria curte.

De altfel, USR ne-a obișnuit deja cu acest tip de comportament în care se rezumă la critici la adresa puterii, dar fără a privi în oglindă și fără a veni cu politici publice alternative și eficiente. USR s-a constituit încă de la bun început ca un partid de protest și a rămas un partid de protest, lipsit de imaginație. Partidul se zbate în sondaje în jurul cifrei de 10%, drept dovadă că electoratul nu mai tolerează astfel de manifestări și demonstrații de ipocrizie fățișă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL