Skip to content
Politică

ANALIZĂ Piedone Jr., un milion în conturi, 3 case, 4 mașini și ambiții de primar în Sectorul 5. Cine ar putea candida din partea PSD și PNL

Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 din București, a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, iar fiul său, Vlad Popescu Piedone (deputat PPU-SL), vrea să candideze pentru primărie, unde se vor organiza alegeri locale anticipate.

Ne-a spus (n.r. – Piedone senior) să fim puternici, ca el este puternic în continuare. Am învăţat de la el o lecţie pe care a spus-o şi cetăţenilor Sectorului 5: să fac imposibilul posibil. Voi face şi eu asta mai departe cu echipa de la Sectorul 5. Voi merge să candidez la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil şi voi duce proiectele lui mai departe”, a declarat fiul fostului primar.

Deputatul Vlad Popescu Piedone a vorbit, în exclusivitate pentru PS News, despre intențiile sale privind Primăria Sector 5. Întrebat dacă va candida din partea PPU-SL sau va exista o alianță cu alte partide, el a precizat că în acest moment nu este nimic oficial. „Când voi avea un răspuns cert, îl veți auzi cu certitudine”, a declarat.

Legat de proiectele pentru Primăria Sector 5, Vlad-Piedone a precizat: „Un proiect important pentru Sectorul 5? Să scot în continuare Sectorul 5 la lumină, din bezna în care a stat 30 de ani”. Întrebat cum intenționează să facă acest lucru, Vlad-Piedone a spus că își va anunța proiectele pentru primărie în momentul în care își va depune candidatura: „Când o să-mi anunț oficial candidatura, o să vorbesc cu dvs., cu presa, toate proiectele și tot ce este legat de primărie”.

Vlad Popescu (33 de ani) a reușit să strângă o avere impresionantă. Fiul primarului condamnat la închisoare are 908.540 de lei în conturile bancare. În 2020, a vândut 5 autoturisme, în valoare totală de aproape 300.000 de lei și un apartament în valoare de 272.927,6 lei, dar a rămas în continuare cu multe proprietăți și mașini. Astfel, Piedone Jr. mai are 4 mașini ( Porsche, BMW, Land Rover, Volkswagen), 2 apartamente (unul în București și unul în Constanța) și o vilă în Capitală.

Fiul fostului primar este licențiat în drept, la Universitatea privată „Titu Maiorescu” din București. În anul 2010, a decis să intre în afaceri la compania God Trust Enterprises SRL, care se ocupă de „horeca-restaurante”, potrivit declarației de avere. În 2017, procurorii arătau că fostul primar semnase „acorduri și autorizații de funcționare pentru SC God Trust Enterprises SRL”.

În 2016, Vlad Popescu Piedone devine angajat la compania Urban SA, continuând și afacerile cu restaurante. La Urban SA avea funcția de „consilier – vânzări/asigurări”. Timp de 4 ani activează în această companie care se ocupă de salubrizarea din București, iar în 2020 își începe cariera politică cu PPU-SL, partid controlat de Dan Voiculescu, și în decembrie 2020 obține primul său mandat de deputat.

Veniturile deputatului PPU-SL nu au fost spectaculoase în 2020, reușind să primească 98.532 de lei, de la firma Urban SA, și 5.000 de lei de la Camera Deputaților pentru câteva zile din decembrie 2020 când a câștigat mandatul. De asemenea, soția lui a primit 15.927 de lei de la firma Kebak Shop SRL, unde este economistă, și 5.200 de lei pentru concediu creștere copil.

Cine ar putea candida din partea PSD-PNL

Cristian Popescu Piedone a câștigat, în 2020, cu un avantaj de doar 3 procente, în fața candidaților de pe locul doi, Daniel Florea, din partea PSD, și Cristian Băcanu, din partea PNL-USRPLUS. Candidații de pe locul 2 au fost la egalitate, dar au fost răsplătiți la alegerile parlamentare. Atât Florea, cât și Băcanu au devenit deputați în 2020, însă acest lucru nu-i va împiedica să încerce să intre în luptă pentru Primăria Sector 5.

PSD este principalul partid în sondaje, având peste 30%, iar în 2020 a câștigat cele mai multe locuri în Consiliul Local Sector 5. Partidul condus de Marcel Ciolacu are prima șansă la alegerile anticipate din sector, însă totul va depinde de modul în care Vlad Popescu Piedone va reuși să atragă electoratul tatălui său. În prezent, Vlad-Piedone face parte din grupul parlamentar al PSD, în Camera Deputaților.

Redacția PS News a încercat să ia legătura cu deputatul PSD Daniel Florea și cu Dan Meran, președintele PNL Sector 5, dar aceștia nu au răspuns la întrebările noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *