ANALIZĂ Primarii USR care își măresc salariile cu mii de euro pe an

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Primarii USR au învățat să abuzeze de banii cetățenilor pentru a-și crește salariile în ultimul an. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București, Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, și Nicușor Dan sunt cele mai bune exemple în acest caz, după ce și-au mărit salariile cu mii de euro pe an.

Clotilde Armand, 9.000 euro în plus

Primarul Sectorului 1 este deja celebră pe scena politică, după ce ANI a acuzat-o că s-a autonumit pe sine manager într-un proiect cu fonduri europene al Primăriei Sector 1, și a câștigat 5.000 de euro de pe urma acestei decizii.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, Armand Clotilde Marie Brigitte a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție» finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”, arăta ANI.

În declarația de avere din 2023, descoperim că primarul Sectorului 1 și-a mărit și salariul la instituția pe care o conduce. Potrivit legislației din România, decizia de mărire a salariilor angajaților primăriei aparține chiar primarului.

Pentru anul 2022, Clotilde Armand a primit suma de 175.770 lei, reiese din declarația de avere depusă pe 14 iunie 2023.

În urmă cu un an, Clotilde Armand declara un salariu de 131.412 lei, pentru anul 2021.

Astfel, în doar un an de zile, Clotilde Armand și-a mărit salariul cu 44.358 lei (9.000 de euro). Doar mărirea pe care și-a oferit-o Clotilde Armand este aproape egală cu tot salariul pe an un al unui muncitor cu salariul mediu net. Salariului primarului USR a crescut cu 35% în doar un an de zile.

Clotilde Armand este și unul dintre cei mai bogați primari din România, având acțiuni la mai multe companii în valoare de peste 2 milioane de lei. De asemenea, în conturile bancare are 1,3 milioane de lei. Primarul mai deține 2 vile și 2 apartamente în București.

Clotilde Armand
Sursa foto: INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Elena Lasconi, 1.400 euro în plus

Elena Lasconi este primarul USR în Câmpulung Muscel. Chiar dacă este la conducerea unui mic oraș, acest lucru n-a oprit-o să-și mărească salariul.

În anul 2021, Elena Lasconi a avut un salariu net de 109.537 lei, declara în declarația de avere depusă în iunie 2022.

Un an mai târziu, salariul primarului USR a crescut la 116.515 lei, potrivit declarației de avere din iunie 2023.

Primarul USR și-a mărit singur salariul cu 6.978 lei (circa 1.400 euro). Lasconi demonstrează că în USR există o tendință de a profita de banii cetățenilor, într-un oraș sărac fără nicio industrie importantă.

Elena Lasconi
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, 2.000 euro în plus

Primarul general al capitalei a decis să-și mărească și el salariul, chiar dacă nu are niciun rezultat notabil de când a preluat conducerea instituției. Astfel, Nicușor Dan și-a mărit salariul, în doar un an, cu aproape 10.000 de lei (2.000 euro).

În 2021, Nicușor Dan a primit un salariu net de 186.120 lei, potrivit declarație de avere din iunie 2022.

În 2022, Nicușor Dan a încasat un salariu care a ajuns la 195.910 lei, arată declarația din iunie 2023.

Fostul președinte USR s-a abonat la banii cetățenilor și, printr-o decizie personală, și-a mărit salariul cu 9.790 lei în doar un an.

Bucureștenii rămân cu numeroasele probleme din oraș, în timp ce Nicușor Dan rămâne cu mai mulți bani în buzunare de când conduce Primăria București. În ultimii 3 ani, primarul capitalei s-a plâns în repetate rânduri că nu ar avea suficienți bani, dar se pare că a găsit imediat fonduri pentru a-și acorda o mărire de salariu de aproape 2.000 euro pe an.

Nicuşor Dan
Sursa foto: Nicuşor Dan

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: