ANALIZĂ România, făcută de râs din nou de AUR

Romania Kosovo
Sursa foto: Inquam / Alex Nicodim

Ieri, Arena Națională, locul în care se desfășura partida de fotbal dintre România și Kosovo, a fost martora unor scene de tristă amintire. Partida a fost întreruptă în minutul 17, după ce așa zișii suporteri de la ”Uniți Sub Tricolor” au afișat un mesaj cu tentă politică. ”Kosovo este Serbia” scria pe un banner afișat de către cei de la ”Uniți Sub Tricolor”, motiv pentru care centralul Willy Delajod a trimis cele două echipe la vestiare.

Legătura cu AUR

Turbulenții din gruparea Uniți sub Tricolor sunt suporterii ultranaționaliști ai tricolorilor, îmbrăcați mereu în negru și puși pe scandal sub umbrela patriotismului. Chiar și după oprirea meciului cu Kosovo, pe pagina de facebook a grupării a apărut mesajul: „V-am spus-o și la Priștina, Va spunem si aici: Kosovo E SERBIA!”.

Nu este pentru prima dată când acest grup încearcă să strice evenimente simbol pentru români. În primăvară, la meciul Andorra-România, mai mulţi așa ziși suporteri ai naționalei de fotbal s-au luat la bătaie între ei, în peluză, dar și cu stewarzii veniți să refacă ordinea. Membri grupului „Uniți sub tricolor” aprinseseră atunci totodată mai multe torțe. Atunci, ca și acum, majoritatea suporterilor de bună credință au dezaprobat gestul, strigând „Rușine să vă fie!”. Politica nu are ce căuta în sport, dar se pare că AUR și sateliții săi nu înțeleg acest lucru.

Recent, comemorarea celor 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu a fost umbrită de un alt scandal marca AUR. Peste cinci mii de oameni au venit să îi aducă un omagiu fostului revoluţionar paşoptist, însă unii au uitat la un moment dat motivul adunării patriotice. Simpatizanţii partidului AUR l-au huiduit pe fostul premier Nicolae Ciucă în timpul festivităţii şi au blocat un drum naţional.

Principalul membru fondator al grupării extremiste „Uniți sub tricolor” este George Simion, actualul președinte AUR. Simion a admis mândru că a contribuit la formarea organizației care distruge sistematic meciurile de fotbal ale naționalei. Un alt membru important este Andrei Preda, zis Gogoașă, suporterul FCU Craiova renumit pentru incidentele pe care le-a provocat pe stadioane.

Violență și huliganism marca AUR

AUR și acoliții lor aduc de fiecare dată violența și huliganismul lângă însemnele naționale și fac România de râs ori de câte ori au ocazia. În loc să cinstească eroii și simbolurile naționale, în loc să își încurajeze în mod civilizat echipa națională, aceștia distrug evenimentele românești care ar trebui să unească poporul, cu singurul scop de a dezbina și de a semăna ură. Ei văd în fiecare adunare publică oportunitatea de a-și impune agenda extremistă, indiferent de costurile sociale.

Cu fiecare eveniment național compromis, AUR și cei din jurul lor își arată cu atât mai mult incapacitatea de a contribui constructiv la societatea românească. Ei sunt cei ce distrug, cu ură și violență, nu cei ce construiesc.

Mesajul politic afișat la meciul de fotbal de ieri ne va costa cel mai probabil cel puțin un meci fără suporteri. El aduce totodată din nou România în prim plan la nivel european și nu pentru un lucru bun.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL