Skip to content
Societate

ANALIZĂ România va aduce 100.000 de muncitori străini, în timp ce 20% dintre tinerii români nu au loc de muncă. Ce soluții propun companiile

antlawyers.vn

România se luptă cu deficitul forței de muncă, pe care l-au prezentat mai mulți miniștri în ultimii ani, dar niciunul nu a venit cu o soluție reală care măcar să ofere o speranță. Țara noastră este constrânsă să atragă forța de muncă din alte țări, pentru că nu este capabilă să-și formeze singură forța de muncă de care are nevoie.

Ministerul Muncii vrea să aducă 100.000 de muncitori străini în România, în anul 2022, pentru a ocupa locurile de muncă disponibile în țara noastră. Ministerul a trecut la această soluție după ce a constatat un deficit uriaș pe piața locurilor de muncă.

Din evaluările noastre, oferta de locuri de muncă din partea angajatorilor se ridică la aproximativ 480.000, iar cererea din partea oamenilor care doresc să se angajeze este de aproximativ 200.000. Pentru a sprijini angajatorii să acopere această lipsă a forţei de muncă, Guvernul va majora anul viitor numărul de avize acordate muncitorilor străini la 100.000 de lucrători”, preciza Raluca Turcan, fostul ministru al muncii.

Procedurile pentru angajarea muncitorilor străini sunt foarte complicate și înseamnă multă birocrație, dar acest lucru nu descurajează companiile din România. Tot mai multe caută muncitori din străinătate, pe care îi aduc în România. În perioada ianuarie – august 2021, au fost 6.518 de firme care au solicitat eliberarea de adeverinţe pentru 83.338 de locuri de muncă vacante pentru care nu a existat forţă de muncă disponibilă pe piaţa muncii din România, faţă de 4.135 firme pentru 49.200 de locuri de muncă disponibile, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru a angaja muncitori străini în România, din afara zonei UE, este nevoie de o colaborare între Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și Inspectoratul General pentru Imigrări. Viza pe care o obțin muncitorii non-UE nu este una pe perioadă nelimitată, ci depinde foarte mult de contractul de muncă.

Un angajator care recrutează un muncitor non-UE trebuie să-i ofere, în primul rând, o cazare. Multe companii au oferte care includ: salariu, cazare și masă. Ceea ce înseamnă că cheltuielile cu un muncitor străin pot fi mai mari decât cele pentru un muncitor român.

20% dintre tinerii din România nu studiază și nu lucrează

România fuge după muncitori din alte țări pentru că nu a fost capabilă să-și pregătească forța de muncă. Peste 20% dintre tinerii din România, cu vârste între 20 și 34 de ani, nici nu lucrează, nici nu studiază. În țara noastră sunt mai multe femei în această situație, ceea ce arată inegalitățile de pe piața muncii. O altă statistică Eurostat arată că în țara noastră sunt 400.000 de tineri care nu au terminat liceul și nu au loc de muncă.

Școlile de arte și meserii au dispărut și s-au transformat în licee care nu acoperă necesarul de forță de muncă. România nu a gândit un sistem de învățământ pentru acești tineri care nu au note deosebite, dar pot învăța o meserie care să-i ajute să se angajeze într-o companie.

Există numeroase fonduri europene pentru formarea muncitorilor, dar nici statul român, nici companiile nu sunt foarte interesate. Companiile care acceptă să-i angajeze pe acești tineri, primesc o subvenție din partea Comisiei Europene care este de 2.250 de lei pe lună, timp de un an. Sunt 49 de proiecte europene în derulare în România, dar prea puține pentru câți tineri se află în această situație.

Dacă sistemul de învățământ ar fi capabil să răspundă la cerințele de pe piața muncii, mai ales în cazul tinerilor care nu vor să studieze prea mulți ani, atunci România și-ar rezolva o mare parte din forța de muncă.

Guvernul a decis ca salariul minim brut în construcții să fie de 3.000 de lei, până în 2028, dar măsura se dovedește ineficientă, deoarece marea problemă e chiar lipsa forței de muncă. Muncitorii români care lucrează în Germania sau Franța pe salarii de 3.000 de euro nu se vor întoarce în România. Țara noastră nu este capabilă să le ofere nici măcar jumătate din salariul pe care aceștia îl câștigă în Vest și nici un nivel de trai asemănător cu cel din Germania.

Reprezentanții Casei Sociale a Construcțiilor au propus câteva soluții pentru a rezolva deficitul forței de muncă din domeniul lor. Una dintre ele este aceea de parteneriate între școli și companii pentru a-i pregăti pe tineri. Mai multe companii au deja astfel de programe și îi ajută pe tineri să se pregătească pentru piața muncii. Fără o colaborare între Guvern și companii nu se poate rezolva această problemă, care vizează, în primul rând, Ministerul Educației.

Companiile din România sunt conștiente că atragerea muncitorilor străini nu este o soluție, mai ales că mulți nu au o calificare. Cei calificați și specializați în anumite domenii vor merge spre Vestul Europei. Plus că toate costurile de integrare ale unui muncitor străin sunt foarte mari, ceea ce arată că nu e o soluție fezabilă pentru toate firmele, precizează CSC.

Pentru a rezolva problema deficitului forței de muncă, România este nevoită să-și regândească sistemul de învățământ și să încerce să-i formeze pe tineri pentru piața muncii. Această regulă nu trebuie să se aplice tuturor elevilor, ci doar pentru cei care după terminarea liceului vor să intre pe piața muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *