Skip to content
Politică

ANALIZĂ Victor Drăgușin, primarul orașului Alexandria: 14 ani de mandat și multe controverse

Liber în Teleorman

Social-democratul Victor Drăgușin se află la conducerea primăriei municipiului Alexandria din 2008. În ciuda acestui mandat lung deja de 14 ani, realizările sale ca edil sunt modeste și drept dovadă, Alexandria se înscrie pe lista celor mai sărace orașe din România, din punct de vedere al puterii de cumpărare a locuitorilor.

Controversele din jurul lui Victor Drăgușin

La ultimele alegeri locale, cele din 2020, Victor Drăgușin, beneficiind de pe urma unei prezențe slabe la vot, s-a impus la o diferență considerabilă de contracandidata sa, liberala Vera Mitran. Drăgușin a obținut 50,56% din totalul voturilor exprimate, iar pe locul doi s-a clasat Vera Mitran cu doar 29,21%. Printre promisiunile făcute de Drăgușin locuitorilor din Alexandria se numără: parcare supraterană pe mai multe nivele, parcare subterană pe mai multe nivele, pasaj subteran, construcția unui Centru al Artelor, spații verzi moderne, infrastructură dezvoltată, lac de agrement cu hidrobiciclete, circuit pentru biciclete, parc industrial, Aqua Land, Aventura Parc,  sau chiar dotarea politiei locale cu avion pentru supraveghere atat ziua, cat si noaptea, a Alexandriei

Dar realizările primarului au întârziat să apară. Drăgușin a construit un parc de câteva hectare, dar care are câteva probleme. De pildă pistele de bicicletă se intersectează cu zone periculoase, reprezentând un adevărat pericol pentru bicicliști. La capitolul trafic și poluare, Alexandria continuă să fie sufocată de mașini.

sursa: beheader69.wordpress.com

Mai mult decât atât, presa locală scrie despre defrișări, făcute cu știrea primarului Victor Drăgușin. În Pădurea Peco de pildă, Primăria Alexandria, prin Consiliul Local, ar fi vândut suprafețe întinse pe zeci de hectare din fond forestier unor afaceriști locali apropiați ai primarului Victor Drăgușin. Primarul ar fi împărțit bucăți din această pădure unor apropiați, de pildă în schimbul unor contracte de publicitate.

Tot presa locală a scris de pildă despre legăturile primarului Drăgușin cu afaceriști locali, abonați la bani publici. Nae Tatu este unul dintre cei mai agreați afaceriști locali când vine vorba despre lucrările pe bani publici de la Primăria Alexandria sau personale. El a obținut tot felul de contracte în cursul timpului, de la pus pergole în parc până la proiecte generoase de semaforizare „inteligentă”. Toate acestea cu trecere la primarul Alexandriei, căruia îi datorează succesul în afaceri pe banii statului.

Despre parcul industrial, primarul Drăgușin vorbește de ani de zile, însă el este prezent doar pe o plăcuță în câmp. Între timp, primarul Alexandriei pare a fi renunțat la idee. În urmă cu câteva luni acesta ar fi propus vânzarea terenului în suprafață de 18 hectare. În urmă cu o lună, tot presa locală scria că primarul Drăgușin, în loc să se țină de promisiunile făcute locuitorilor Alexandriei investește sume colosale din banii primăriei (jumătate de milion de euro) în contracte de promovare.

Una dintre puținele realizări este legată de modernizarea stadionului din Alexandria, contract semnat în 2019, prin care se alocau 48 de milioane de lei de la guvern pentru acest obiectiv. În linii mari însă realizările edilului în cei 14 ani sunt modeste și mai degrabă controversate, orașul Alexandria rămânând unul dintre polii sărăciei din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *