Skip to content
Politică

Anca Dragu calmează apele: Nu revenim la o perioadă anterioară crizei!

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, susține că temerile legate de o posibilă revenire la perioada anterioară crizei nu sunt întemeiate, deoarece creșterea economică a României este una sustenabilă.

„Cifrele venite astăzi de la INS confirmă și chiar depășesc estimările noastre. Creșterea economică este una sustenabilă, bazată pe un avans cu 15% al cheltuielilor cu investițiile, cu 9% al construcțiilor în trimestrul al II-lea și realizată în condițiile unei reduceri a creșterii comerțului cu amănuntul. Serviciile pentru întreprinderi și-au amplificat creșterea de la 7,8% în trimestrul I la 9,5% în trimestrul al II-lea. Asta arată că nu e o creștere bazată doar pe consum, ci și pe investiții și că temerile legate de o posibilă revenire la perioada anterioară crizei nu sunt întemeiate”, a precizat ministrul Finanțelor, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, Produsul Intern Brut a crescut cu 6% pe seria brută și cu 5,9% pe seria ajustată sezonier, în trimestrul II din 2016 față de perioada similară din 2015. România se clasează la acest capitol pe primul loc între cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Pe locul doi este Slovacia, cu 3,7% și pe trei Spania cu 3,2%.

 

1 comentariu la “Anca Dragu calmează apele: Nu revenim la o perioadă anterioară crizei!

  1. parca vad sute de mii de imigranti invadand Romania ! Pai daca suntem primii in Europa! Germania, Anglia… vai de capul lor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *