Skip to content
Politică

Anca Dragu, despre proiectul „recuperarea datoriilor”. Ce vor putea păți contribuabilii la stat

Anca Dragu, despre proiectul „recuperarea datoriilor”. Ce vor putea păți contribuabilii la stat.

Astfel, Ministrul Finanţelor, Anca Paliu Dragu sustine că propunerea de a afișa datoriile pe ușa contribuabililor este o ultimă soluție în acest sens.

„Este vorba de persoanele cărora nu li se poate înmâna în altă manieră această decizie. Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului. Exact acesta este scopul, suntem transparenţi, venim cu acest proiect, colectăm informaţiile dinspre societatea civilă, alte ministere, alte instituţii, pentru a îmbunătăţi cadrul legal”, a declarat, joi, ministrul Finanţelor.

Mai mult, potrivit acesteia, scopul modificării legislative este acela de a aduce la cunoştinţă şi contribuabililor ce datorii au.

„Am văzut că există situaţii în care unii contribuabili au uitat de anumite datorii. Deci cred că este şi această componentă de luat în seamă. În general, eforturile de transparentizare şi de creştere a colectărilor trebuie privite cu mai mult interes şi cu mai mult sprijin, pentru că ne confruntăm cu situaţia în care România are cele mai mici venituri publice raportate la PIB, din UE. Ca atare, trebuie să facem o serie de eforturi cu toţii pentru a creşte aceste venituri, pentru ca, la rândul lor, autorităţile să poată folosi aceste resurse pentru construcţia de autostrăzi, pentru plata salariilor, pentru investiţii în sănătate, în educaţie etc.”, a menţionat Anca Dragu, potrivit Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *