Skip to content
Politică

Anca Dragu, reacție privind legea salarizării: „Nimeni nu va avea de pierdut”

Ministrul Finanţelor, Anca Paliu Dragu, reacție privind legea salarizării: „Nimeni nu va avea de pierdut”.

Astfel, Dragu a dat asigurări că niciun bugetar nu va avea de pierdut prin noul act normativ, potrivit Romaniatv.net

„Nimeni nu va avea de pierdut prin aplicarea noii legi a salarizării. Cei cu salarii mari vor rămâne la fel, vor creşte salariile mai mici. Reforma salarizării este una structurală, repară disfunctionalităţi ale modului în care sunt acordate salariile”, a spus Dragu, la o conferinţă de bilanţ a Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP)

Mai mult, Guvernul urmează să aprobe o Ordonanţă de Urgenţă prin care sunt majorate salariile din sectorul bugetar, de la 1 august, cu procente cuprinse între 5% şi 20%. Actul normativ vizează închiderea unor anomalii din sistemul de salarizare, iar asistenţii sociali vor beneficia de majorarea maximă, pentru că au cele mai reduse venituri, a declarat săptămâna trecută ministrul Finanţelor.

În plus, baza de calcul din ordonanţă este salariul minim pe economie majorat de la 1 mai, care va ajunge la 1.250 de lei.

Totodată, impactul bugetar al măsurii era estimat de către Guvern la 500 milioane de lei pentru 2016 şi de 1,5 miliarde de lei pentru 2017.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *