Skip to content
Politică

Anca Dragu, sceptică privind reducerea taxelor: O provocare interesantă

ziuaconstanta.ro

Anca Dragu s-a arătat sceptică privind reducerea taxelor. Declarațiile au fost făcute joi dimineață după predarea mandatului de ministru al Finanțelor Publice către PSD-istul Viorel Ștefan.

Ea a declarat că a discutat cu succesorul său despre colectare, buget și proiectele în curs de derulare la nivelul ministerului.

Întrebată dacă bugetul pe 2017 va reuși să suporte creșterile salariale și reducerile de taxe și impozite prevăzute în actualul Cod Fiscal, Anca Dragu a pus accent pe încadrarea în ținta de deficit bugetar.

„Este o provocare interesantă. Noi avem acest proiect cu un deficit de 2,99% din PIB, care cuprinde numai creșterea de salarii, așa cum a fost deja aprobată. În interiorul bugetului, se pot face tot felul de ajustări”, a afirmat Dragu.

Întrebată unde pot fi făcute astfel de ajustări, Anca Dragu a răspuns: „Sunt două soluții: să crești veniturile sau să reduci cheltuielile. Eu anticipez venituri mai bune în fiecare an. Reformele luate în cadrul ANAF cred că încep să dea roade”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *