Skip to content
Economie Politică

Anca Paliu Dragu: Pentru noua conducerea a ANAF, este vitală o bună cooperare cu ministrul de Finanțe

ziuaconstanta.ro

Conflictele deschise dintre ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și fostul președinte al ANAF, Ionuț Mișa, pe tot parcursul anului trecut, au fost de notorietate și au și au ținut capul de afiș al presei de specialitate.

În ceea ce o privește pe Mihaela Triculescu, actuala șefă a ANAF, pentru a avea succes în fruntea Agenției, are neapărată nevoie de sprijinul politic al șefului Guvernului și al ministrului de resort, crede Anca Paliu-Dragu, fost ministru de Finanțe, în guvernul Cioloș.

Pentru a putea schimba ceva, noua conducere a ANAF trebuie să aibă susținerea ministrului de Finanțe și a Premierului”, a declarat Anca Paliu-Dragu, în exclusivitate pentru PSNews.

Faptul că vine din afară nu este neapărat un lucru rău, pentru că știe și mediul privat și este bine să avem o infuzie de oameni care știu și altceva decât administrație publică.

Faptul că nu are experiență în administrație poate să fie, într-adevăr, un minus, dar poate să recupereze.

Dar pentru a putea să se impună, mi se pare vitală o cooperare foarte bună cu ministrul de Finanțe”, a adăugat fostul ministru de Finanțe.

Prioritatea numărul unu pentru noua conducere ar trebui să fie apropierea Agenției de contribuabil. În continuare oamenii nu simt că ANAF lucrează pentru ei, ci oarecum împotriva lor.

Apoi, informatizarea ar ajuta foarte mult, atât pe contribuabilii persoane fizice, cât și pe cei persoane juridice.

Nu în ultimul rând, noua conducere a ANAF ar trebui să canalizeze resursele instituției în zonele cu risc ridicat. Agenția are uneori acest obcei de a duce multe resurse umane – inspectori, în zonele cu risc foarte scăzut, ca atare, nu recuperează mare lucru.

Cu puțină bunăvoință și cu sprijin, ar putea face multe lucruri”, a completat Paliu-Dragu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *