Conflictele deschise dintre ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și fostul președinte al ANAF, Ionuț Mișa, pe tot parcursul anului trecut, au fost de notorietate și au și au ținut capul de afiș al presei de specialitate.
În ceea ce o privește pe Mihaela Triculescu, actuala șefă a ANAF, pentru a avea succes în fruntea Agenției, are neapărată nevoie de sprijinul politic al șefului Guvernului și al ministrului de resort, crede Anca Paliu-Dragu, fost ministru de Finanțe, în guvernul Cioloș.
”Pentru a putea schimba ceva, noua conducere a ANAF trebuie să aibă susținerea ministrului de Finanțe și a Premierului”, a declarat Anca Paliu-Dragu, în exclusivitate pentru PSNews.
Un manager de spital sare la gâtul lui Raed Arafat: Ne-a vândut castraveţi, uitând că şi noi cultivăm
Rareș Bogdan, despre incidentul „ochelarii” din Camera Deputaților: Gesturile mici trădează caracterele în momentele cheie
Epidemia de coronavirus din România începe să o ia pe o pantă îngrijorătoare. Mahler: Lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ
Cîţu, cu ocazia Zilei Protecției Civile: Celebrăm activitatea celor implicaţi în prevenirea şi furnizarea răspunsului la dezastre
Cîmpeanu: 4.000 de teste antigen au fost folosite în şcoli dintr-un total de 1,1 milioane
”Faptul că vine din afară nu este neapărat un lucru rău, pentru că știe și mediul privat și este bine să avem o infuzie de oameni care știu și altceva decât administrație publică.
Faptul că nu are experiență în administrație poate să fie, într-adevăr, un minus, dar poate să recupereze.
Dar pentru a putea să se impună, mi se pare vitală o cooperare foarte bună cu ministrul de Finanțe”, a adăugat fostul ministru de Finanțe.
”Prioritatea numărul unu pentru noua conducere ar trebui să fie apropierea Agenției de contribuabil. În continuare oamenii nu simt că ANAF lucrează pentru ei, ci oarecum împotriva lor.
Apoi, informatizarea ar ajuta foarte mult, atât pe contribuabilii persoane fizice, cât și pe cei persoane juridice.
Nu în ultimul rând, noua conducere a ANAF ar trebui să canalizeze resursele instituției în zonele cu risc ridicat. Agenția are uneori acest obcei de a duce multe resurse umane – inspectori, în zonele cu risc foarte scăzut, ca atare, nu recuperează mare lucru.
Cu puțină bunăvoință și cu sprijin, ar putea face multe lucruri”, a completat Paliu-Dragu.