Skip to content
Politică

Anca Paliu Dragu, planuri mari la Ministerul Finanțelor. Cum va eficientiza activitatea ANAF

Ministrul Finantelor, Anca Paliu Dragu, a declarat miercuri, la Digi 24, ca are in vedere „un set de masuri prin care ANAF sa aiba controale mai eficiente”, respectiv dupa analizarea riscului ca o firma sa faca evaziune fiscala.

„Practic, nu orice companie trebuie controlata, ci acolo unde riscuri de evaziune. Altfel e o pierdere de timp si de resurse publice”, a spus ea.

Aceste declaratii vin dupa ce ANAF a intensificat deja controalele in sectoare cu grad ridicat de risc: complexurile engros, restaurante si cluburi, persoane fizice cu averi mari, pe fondul reorganizarii institutiei si al programului de reforma cu Banca Mondiala.

Ministrul doreste si conectarea bazelor de date din interiorul ANAF, dar si dintre institutii.

„Daca trebuie sa platim o amenda trebuie sa mergem la cateva institutii si tot noi sa depunem dovada ca am facut plata. Este o supra-amendare a contribuabilului”, a argumentat ea.

Printre prioritatile anului 2016 se numara transparenta si „servicii mai prietenoase” fata de contribuabili, precum si extinderea platii cu cardul si a platilor online, precizează hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *