Skip to content
Politică

Anchetă a Poliției în fieful lui Dominic Fritz: Acuzații de abuz în serviciu, în cazul USR-istei care a ajuns directoare peste piețele din oraș

Facebook

Poliţia Timiş a deschis o anchetă la societatea Pieţe SA, din subordinea Primăriei Timişoara, după ce ziarul local Renaşterea Bănăţeană a dezvăluit că la concursul pentru postul de director adjunct nu a fost impusă condiţia experienţei într-o funcţie de conducere.

Poliţiştii din Timiş au ridicat joi, 12 mai 2022, mai multe documente de la Pieţe SA Timişoara. Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Adevărul, cercetările sunt făcute într-un dosar penal de abuz în serviciu, deschis în urma unei anchete jurnalistice care a dezvăluit că la concursul pentru ocuparea postului de director adjunct, pentru care a candidat USR-ista Cătălina Jahn, nu a fost impusă condiţia experienţei într-o funcţie similară, aşa cum prevede legea.

Potrivit CV-ul Cătălinei Jahn, tânăra USR-istă, fost candidat la CL Timişoara şi Camera Deputaţilor, a lucrat un an ca „office manager” la o firmă din Germania, patru ani ca „asistent manager” la o firmă din Timişoara şi şase ani „funcţionar administrativ”, tot la o firmă din Timişoara.

Renaşterea Bănăţeană a mai arătat că, potrivit  OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, la organizarea concursului pentru postul de director adjunct al SC Pieţe SA, era obligatorie condiţia vechimii într-o funcţie de conducere, condiţie care nu a fost impusă la organizarea concursului câştigat de Cătălina Jahn.

(…)

„Am fost şef de birou”

Contactată de „Adevărul”, Cătălina Jahn a declarat că dacă i s-a fi impus experienţa într-o funcţie de conducere la organizarea concursului ar fi îndeplinit condiţia pentru că a lucrat un an ca şef de birou, într-o firmă din Germania. „Am avut 10 oameni în subordine. Am vândut certificate de carbon. Am avut biroul din Berlin şi ulterior am deschis un birou în Milano”, a declarat Cătălina Jahn.

Presupunând că funcţia de „şef de birou” ar fi asimilată uneia de management, ceea ce nu este cazul, Cătălina Jahn ar fi riscat să pice la capitolul vechime într-o funcţie de conducere, având o experienţă de doar un an.

Articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *