Ancheta de la Sf. Pantelimon. Ce se știe despre cei 17 pacienți care ar fi murit la ATI

Sursa foto: X

Moartea suspectă a 17 pacienți de la spitalul Pantelimon a pornit 4 anchete de amploare. Pacienții de la Terapie Intensivă ar fi primit tratament în doze și de 10 ori mai mici decât era necesar. Managerul a fost sesizat în scris de directoarea de îngrijiri. Cea care a reclamat că ar fi suspiciuni cu privire la decesele de la Spitalul Sfântul Pantalimon este o asistentă a spitalului.

Directoarea de îngrijiri spune în sesizare că în data de 10 aprilie a fost informată de către o asistentă de la ATI că în perioada 4-7 aprilie 2024 „în secția ATI au murit circa 20 de pacienți, motivul fiind scăderea voită a noradrenalinei de pe injectomat”.

Bogdan Socea, managerul Spitalului Pantelimon, a spus că pacienții decedați „aveau probleme complexe, cu multe boli asociate”.

„O să se analizeze fiecare caz, cu documentele aferente. Asistenta a ridicat această suspiciune, că medicii ar fi scăzut deliberat doza de noradrenalină, nu se știe din ce motiv. Comisia a verificat stocurile de noradrenalină, care permanent erau suficiente. Este un vasopresor, care menține tensiunea pacienților atunci când sunt în stare gravă”, a explicat el.

„Trebuie să verificăm. E greu de crezut. Sunt fapte care nu pot fi explicate”, a adăugat managerul.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut o anchetă și a trimis Corpul de Control la spital. El spune că este vorba despre un număr mare de decese, chiar și pentru o secție de Terapie Intensivă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: