Skip to content
Politică

Anchetă după moartea lui Pascu. Tolontan, acuzații devastatoare

stareapresei.ro

Jurnalistul de investigații Cătălin Tolontan revine cu o nouă anchetă pe blogul personal.

Astfel, Tolontan scoate la iveală noi amănunte devastatoare referitoare la moartea artistului Gyuri Pascu.

Ioan Gyuri Pascu a murit de infarct, luni, la 5 dimineața.

Cu doar două ore înainte, în noaptea de duminică spre luni, 25 spre 26 septembrie, Ioan Gyuri Pascu și fosta lui soție, în casa căreia se afla, au făcut un apel de urgență.

„Au trimis o ambulanță de tip AMD, de consultații la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un șofer și un medic. Gyuri era agitat și medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică și a plecat”, a spus o sursă de la Ambulanța București, scrie Cătălin Tolontan.

Peste mai puțin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei mașini: două de la SMURD și oambulanță de tip C, cu medic, de la Ambulanța București. Ioan Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

Alice Grasu, şefa Ambulanţei, a confirmat evenimentele din noaptea de 25 spre 26.

„Da, în jurul orei 3, la 10 minute după apel, o ambulanță de consult a ajuns în casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era bună, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Soția tot spunea că domnul Pascu face atacuri de panică, astfel încât medicul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam”, a povestit Alice Grasu.

– Am înțeles că asta spune soția. Dar diagnosticul medicului care a fost?

– Atac de panică.

– A plecat apoi?

– Da.

– Și următorul apel cînd l-ați primit?

– După ora 4. La următorul apel la 112, cel de după ora 4, au ajuns două mașini de la SMURD și o ambulanță de tip C, cu medic de la noi. Nu sunt niciodată prea mulți oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit, pentru că cei de la SMRD i-au spus că se ocupă ei și ambulanța noastră a plecat.

Conducerea Ambulanței susține că a pornit o cercetare internă.

Puteți citi AICI continuarea anchetei realizate de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *