Skip to content
Satu Mare Știri locale

Anchetă în cazul copilului de 8 ani din Satu Mare respins de școlile din oraș pentru că suferă de ADHD. El a fost refuzat și de școlile speciale pe motiv că are un IQ prea mare

pedagoteca.ro

Un copil de 8 ani din Satu Mare nu poate beneficia de școlarizare, el fiind respins de toate școlile din oraș din cauza unui diagnostic de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD). În același timp, copilul este refuzat și de școlile speciale pe motiv că are un coeficient de inteligență prea mare.

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a dispus efectuarea unor verificări suplimentare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare pentru a se stabili concret la ce instituţie de învăţământ poate fi înscris copilul. De asemenea, inspectorii vor face o anchetă pentru a se stabili care au fost motivele pentru care a fost refuzat elevul.

" "

O femeie din Satu Mare se confruntă cu imposibilitatea şcolarizării fiului ei de numai opt ani din cauza unor probleme de comportament. Concret, copilul diagnosticat cu ADHD şi depresie nu este primit în şcolile cu regim normal din Satu Mare (din cauza stării sale), iar în cele speciale nu se clasifică datorită IQ-ului mare.

Şi în acest caz, prefectul Darius Filip a dispus efectuarea unor verificări suplimentare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Satu Mare pentru a se stabili concret la ce instituţie de învăţământ poate fi înscris copilul şi care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe şcoli din municipiu”, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Satu Mare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *