Skip to content
Politică

Ancheta în dosarul ”Gaze ieftine”, RELUATĂ

presalocala.com

Procurorii DIICOT refac ancheta în dosarul „Gaze ieftine”, în care sunt implicați, printre alții, omul de afaceri Ioan Niculae și fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, potrivit Romanialibera.ro

Procurorii DIICOT începeau în 2012, după trei ani de anchetă, urmărirea penală împotriva lui Ioan Niculae și a circa 40 de oameni de la Romgaz pentru subminarea economiei naționale. Mai exact, şefii societăţii de stat ar fi semnat contracte preferenţiale cu combinatele chimice patronate de omul de afaceri amintit.

Prejudiciul a fost estimat, în anul 2012, la circa 120 de milioane de euro. Faptele cercetate de procurori s-ar fi produs în perioada anilor 2007 – 2008.

Încă din luna august, șefii de la DIICOT au observat greșeli în întocmirea dosarului de către primul procuror, Gheorghe Spaiuc, și l-au înlocuit pe acesta cu Ionuț Ardeleanu. „Rechizitoriul era plin de greșeli de toate felurile făcute de procurorul de caz, greșeli care o dată ajunse în pe masa judecătorului nu ar mai fi putut fi îndreptate decât printr-o restituire la parchet iar procurorii s-ar fi făcut de râs dacă obțineau o restituire într-un dosar care a stat atâția ani în anchetă. Așa mai bine se mai întârzie un pic dar se face un rechizitoriu care îndeplinește prevederile legale”, au declarat la acel moment surse apropiate situației.

Un alt motiv al schimbării acestuia ar putea fi și faptul că atunci când procurorul Șpaiuc ancheta cazul, existau multe perioade moarte, în care nu se întâmpla nimic, iar ancheta stagna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *