Skip to content
Societate

Anchetă în Tanzania din cauza unui contract încheiat cu o firmă din România. Ministrul Afacerilor Interne a fost demis şi mai mulţi oficiali au fost audiaţi

Oficialiii anticorupţie din Tanzania i-au audiat pe adjunctul ministrului Afacerilor Interne Hamad Masauni şi pe adjunctul secretarului permanent al ministerului, Ramadhani Kailima, ca urmare a presupusei implicări în semnarea unui contract în valoare de 1.000 de miliarde de şilingi tanzanieni cu o firmă din România, pentru achiziţia de echipamente de salvare şi de pompieri, anunţă publicaţia The Citizen.

Contractul a fost făcut public săptămâna trecută de preşedintele John Magufuli, care i-a demis pe ministrul Afacerilor Interne Kangi Lugola şi pe comisarul general al Forţelor pentru incendii şi salvare, Thobias Andengenye.

El şi-a acuzat adjunctul că a semnat acordul fără a implica Ministerul de Finanţe şi Adunarea Naţională. Secretarul permanent al ministerului la acel moment, general – maior Jocob Kingu, a ales să demisioneze după descoperirea acestei afaceri.

Directorul general al Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei John Mbungo a declarat pentru The Citizen că agenţia va trimite o echipă în România, pentru investigaţii în legătură cu acest contract, informează news.ro.

Trebuie să stabilim dacă presupusa firmă românească Rom International Solution chiar există”, a precizat el.

Această firmă nu figurează la Registrul Comerţului, însă Profit.ro afirmă că a identificat-o şi a contactat-o, fără un răspuns până la acest moment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *