Skip to content
Internațional

Anchetă internațională legată de uciderea lui Jamal Khashoggi. Un expert ONU o va coordona

Raportoarea specială ONU pentru execuţii sumare sau arbitrare Agnes Callamard urmează să conducă o anchetă internaţională cu privire la uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a declarat ea pentru Reuters.

”Eu voi conduce ancheta independentă internaţională (…), începând printr-o vizită în Turcia de la 28 ianuarie la 3 februarie”, a declarat ea într-un mesaj transmis Reuters,

Ea este însărcinată să evalueze circumstanţele crimei şi natura şi amploarea implicării unor state şi persoane responsabile de crimă, potrivit news.ro.

Concluziile şi recomandările mele vor fi transmise Consiliului ONU al Drepturilor Omului, la sesiunea din iunie 2019”, a declarat Agnes Callamard.

Riadul a recunoscut, după ce şi-a multimplicat declaraţiile contradictorii cu privire la soarta lui Jamal Khashoggi, care a ”dispărut” la 2 octombrie în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, că jurnalistul a fost ucis şi că trupul i-a fost dezmembrat.

Arabia Saudită a trimis în faţa justiţiei 21 de saudiţi, iar împotriva a cinci dintre ei a cerut pedeapsa cu moartea, însă dezminte orice implicare a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, suspectat că a comandat asasinatul.

Turcia acuză însă că asasinatul a fost comandat de la ”cele mai înalte niveluri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *