Skip to content
Politică

Anchetă într-un liceu din București. Ce le-a fost interzis elevilor

Anchetă într-un liceu din București. Ce le-a fost interzis elevilor.

Astfel, Liceul Teoretic „Nichita Stănescu” din Capitală va fi anchetat, în cursul zilei de luni, ca urmare a unui anunț răspândit, potrivit căruia le era interzis elevilor apelarea serviciului 112 și solicitarea Ambulanței PULS, în caz de urgență.

„Ca urmare a apariției în presă a unor informații referitoare la decizia conducerii Liceului Teoretic ‘Nichita Stanescu’ ca în cazul producerii unor situații de urgență privind siguranța elevilor să nu mai fie apelat serviciul unic de urgență 112 și să se solicite Ambulanța PULS, Inspectoratul Școlar al Municipiului București va efectua o cercetare privind acest aspect. A fost cerut, deja, un punct de vedere din partea direcțiunii unității de învățâmânt.Luni, Inspectoratul Școlar al Municipiului București va analiza la sediul liceului cauzele care au generat acest eveniment”, se arată în comunicatul ISMB

Potrivit Romania TV, anunțul ce conținea apelarea Ambulanței Puls a fost retras din unitatea de învățământ.

Mai mult, conform procedurilor existente, în cazul producerii unor evenimente deosebite privind starea de sănătate, integritatea elevilor și siguranța unităților școlare, se impune apelarea obligatorie a numărului unic de urgență 112.

Precizările IȘMB au fost făcute ca urmare a apariției pe rețelele de socializare a unei fotografii cu o notă care ar fi fost afișată la un liceu din Capitală. În anunțul respectiv se preciza: „Este interzis elevilor apelarea numărului de urgență 112. În cazul unor situații de urgență, elevii vor înștiința personalul școlii, în vederea solicitării Ambulanței Puls, la numărul…”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *