Anchetă la Poliţia Ilfov, în cazul azilelor groazei. Șeful IPJ a demisionat 

Poliţie / Facebook
Sursa foto: Poliţia Română

Șeful IPJ Ilfov, Cristian Perșinaru, și-a dat demisia seara trecută, în scandalul „azilelor groazei”, declară surse oficiale. De altfel, acesta urma să fie înlocuit. La fel și șeful Poliției Voluntari.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a dispus, luni, trimiterea unor specialiști de la Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, în urma dezvăluirilor atrocităților de la căminele groazei.

Mai mult decât atât, și Poliția din Voluntari și cea din Afumați sunt vizate de anchetă.

Verificările demarate de Corpul de Control al IGPR, la IPJ Ilfov, sunt în curs, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluțiile legale care se impun, în funcție de rezultatul controlului, scrie antena3.ro.

Marți, un nou dosar penal a fost deschis în privința azilelor din Ilfov, după ce luni seară polițiștii au găsit 11 persane adăpostite într-o clădire în construcție din Tunari. Oamenii care erau internați la un cămin au fost transportați acolo pentru a evita eventualele controale. Polițiștii din Ilfov s-au autosesizat și au început cercetarea pentru loviri sau alte violente și lipsire de libertate. Urmează acum să se facă audieri pentru a se stabili cum au ajuns bătrânii să fie mutați într-un imobil în construcție și în ce condiții erau aceștia ținuți de fapt la respectivul cămin.

În același timp, autoritățile au început să facă verificări la toate căminele din țară. Luni au fost verificate 450 de astfel de cămine și au fost găsite nereguli de către DSP și de către Protecția Consumatorului. În același timp s-a observat faptul că mai multe azile funcționează fără licență. Controalele au continuat și marți. După ce săptămâna trecută au fost făcute percheziții de amploare la mai multe cămine din Ilfov, acolo unde polițiștii au găsit mai mult de 95 de persoane care trăiau în condiții improprii, DIICOT a propus arestarea preventivă a 26 de inculpați.

Judecătorii de la Tribunal au decis săptămâna trecută arestarea preventivă a 4 inculpați, 11 dintre ei fiind cercetați sub măsura arestului la domiciliu și 8 sub control judiciar, restul fiind cercetați în libertate. Procurorii DIICOT au contestat decizia judecătorului de la Tribunalul București, și săptămâna aceasta, cel mai probabil, toți cei 26 de suspecți vor merge în față judecătorilor de la Curtea de Apel.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL