Skip to content
Internațional Republica Moldova

Anchetă la Sankt Petersburg în urma unei explozii soldate cu patru răniţi la Academia Militară Mojaiski

www.reporterntv.ro

Patru persoane au fost rănite în explozia unui ”dispozitiv artizanal neidentificat” într-o importantă academie militară la Sankt Petersburg, al doilea cel mai important oraş din Rusia, potrivit autorităţilor, care nu au reţinut, pentru moment, pista teroristă, relatează AFP, citat de news.ro.

O anchetă a fost deschisă cu privire la o ”tenativă de omor” după fapte, care au avut loc marţi, către ora locală 13.30 (şi ora României) în clădirea Academiei Mojaiski, în centrul fostei capitale imperiale.

”Explozia unui dispozitiv artizanal neidentificat a avut loc”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat transmis de agenţii ruse de presă.

Comitetul rus de Anchetă a anunţat că patru persoane au fost rănite. ”O asistenţă medicală le-a fost oferită, viaţa nu le este în pericol”, a dat el asigurări într-un comunicat.

”Toată lumea este în viaţă: trei persoane au fost rănite”, a declarat la faţa locului pentru presă guvernatorului Sankt Petersburgului Aleksandr Beglov, precizând că a patra persoană a fost ”uşor rănită”.

Comitetul de Anchetă, un organ în subordinea directă a Kremlinului şi însărcinat cu principalele cazuri penale şi criminale în Rusia, a anunţat că procedează la cercetări pentru a stabili cicrcumstanţele în care au avut loc faptele şi originea dispozitivului exploziv.

Deschizând o anchetă cu privire la o ”tentativă de omor”, el nu a reţinut pista teroristă, în contextul în care Rusia a fost ameninţată în mai multe rânduri cu represalii de către Statul Islamic (SI) şi de aripa siriană a Al-Qaida, de la începutul, în 2015, al intervenţiei sale militare în Siria, în susţinerea regimului lui Bashar al-Assad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *