Anchetă la Spitalul Județean din Botoșani după ce o tânără gravidă a murit

gravidă femeie însărcinată
Sursa foto: Unsplash

Este anchetă la Spitalul Județean din Botoșani după ce o tânără de 26 de ani internată acolo a murit vineri dimineață.

Femeia, însărcinată în 14 săptămâni ajunsese cu o seară înainte la unitatea medicală. Familia îi acuză pe medici că ar fi lăsat-o, peste noapte, fără îngrijirea de specialitate necesară.

Tânăra de 26 de ani era mama a trei copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani și îl aştepta pe al patrulea. Joi, înainte de miezul nopţii i s-a făcut rău şi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Botoşani. Era la a cincea sarcină după trei naşteri şi un avort spontan anterior.

„A coborât din bloc pe picioarele ei, plecat la spital. Nici prin cap nu ne-a trecut că se va ajunge până aici, nici în cele mai negre vise”, a declarat tatăl femeii decedate, potrivit stirileprotv.ro.

De pe patul de spital, ea a ținut legătura cu familia, prin mesaje, și le-a transmis că abia dimineață avea să ajungă un medic la ea. Fratele femeii povestește că tânăra s-a plâns de dureri îngrozitoare.

„Erau doctoriţe de gardă, dar nu prea le-a păsat. Îi tot dădea mesaj soţului ei, îi spunea: nu mai pot, nu mai pot, să vină să facă ceva că nu mai rezist. N-o băga nimeni în seamă. I-a dat mesaj şi doctoriţei, i-a dat cu seen şi nu i-a mai răspuns. I-a spus ce mă deranjezi la ora asta”, a spus Vlad Miron, fratele femeii decedate.

Conducerea spitalului declară că femeia a fost îngrijită conform protocolului.

„Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopţii deoarece sângerarea externă era foarte redusă, colul uterin închis, fără semne de avort sponan”, a declarat Asaftei Ioan, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani.

Starea de sănătate a femeii s-ar fi agravat însă brusc dimineață.

„I-a dat mesaj mamei mele la 7 şi 5 minute că „Nu am aer”. Ăla a fost ultimul mesaj”, spune Vlad Miron.

Femeia a fost dusă la secția de terapie intensivă, dar în scurt timp s-a stins, după un stop cardiorespirator.

Pentru stabilirea cauzei exacte a morții, este așteptat acum rezultatul autopsiei. Între timp, poliţia a demarat o anchetă, iar conducerea spitalului a dispus o investigație internă. De cealaltă parte, familia pacientei spune că va face plângere penală împotriva medicilor.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL