Euroalegeri: Vlad Voiculescu, anchetat penal, cu legături la Securitate

Vlad Voiculescu, sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Vlad Voiculescu, sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ancheta DNA din aceste zile în cazul grupului Coldea a scos la iveală, printre altele, relația fostului director adjunct al SRI cu lumea politică, mai precis cu USR. Despre acest partid se știe faptul că a fost strâns conectat la zona serviciilor.

În afară de faptul că, potrivit legendelor urbane, USR nu este altceva decât creația lui Florian Coldea, acest partid are numeroase alte legături, profunde, cu serviciile secrete, inclusiv cu fosta Securitate.

Unul dintre exemple este chiar numărul doi de pe listele de la europarlamentare, Vlad Voiculescu. Chiar liderul USR a admis faptul că tatăl său a fost recrutat de fosta securitate, după ce informația a apărut în presă.

„Eu sunt aici să răspund în fața oricui pentru faptele mele. Taică-miu nu e perfect și sigur a făcut greșeli”, spunea Vlad Voiculescu în apărarea sa. Doar că relația familiei sale cu fosta Securitate nu s-a limitat doar la tatăl său.

Astfel, tatăl unchiului său, Nic Voiculescu, a fost, potrivit mai multor articole de presă, șef al DIE la Viena. Deloc întâmplător, Vlad Voiculescu va ajunge, peste ani, să facă studiile la Viena, pe care însă nu le-a terminat.

Foarte interesant este, însă, faptul că, deși este urmărit penal în momentul de față, Vlad Voiculescu și-a găsit un loc foarte eligibil pe lista ADU de la europarlamentare. În legătură cu această listă a existat un întreg scandal intern la nivelul USR, membrii acestui partid fiind consternați de faptul că în locul meritocrației și integrității promise, conducerea partidului alege să meargă în Parlamentul European cu oameni ”pătați”.

Toate acestea, nu au făcut decât să amplifice teoria că pe listele USR ajung personajele care trebuie, nu cele care sunt confirmate politic. Vorba celebră: ”La vremuri noi, tot noi”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: