Anchete DNA și contracte publice în Timișoara. O firmă a primit o sută de milioane și pasivitate de la primărie

Sursa foto: Facebook

În Timișoara o firmă care a primit peste o sută de milioane și o pasivitate incredibilă din partea funcționarilor de la primărie. În plus, patronul firmei a fost implicat în anchete DNA, iar primarul aparține partidului care a promis să nu mai accepte penali în funcțiile publice.

Contract grăbit de 98 milioane de lei la Timișoara ! Fostul edil a semnat pe final de mandat

La scurt timp de la preluarea mandatului de către primarul USR al Timișoarei a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice un contract pe care fostul edil se grăbise să-l semneze pe final de activitate.

O reabilitare a unor linii de tramvai fusese atribuită de fosta administrație liberală a Timișoarei pentru 98 de milioane de lei. Nicolae Robu, fostul edil bătuse toate recordurile de rapiditate și anunțase licitația în ianuarie 2020, iar la începutul lunii iunie deja parafase înțelegerea cu Sylc Con Trans.

Ioan Faur, scăpat de CCR, colaborează cu primarul USR la contractul de milioane de lei

Compania era fondată de Ioan Faur care fusese trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. El a scăpat după ce din dosar au fost eliminate toate interceptările ca urmare a unei decizii luate de Curtea Constituțională.

Penalul scăpat de CCR era numai bun de lucru cu noul primar Dominic Fritz. Propulsat în funcție de USR acesta a lucrat de minune cu Ioan Faur. A moștenit contractul de 98 de milioane, iar în trei ani de mandat l-a majorat cu aproape o treime

128 Milioane pentru reabilitarea tramvaielor: Contractul inițial modificat de Dominic Fritz

Dominic Fritz a modificat de noua ori înțelegerea inițială, iar afacerea a ajuns să coste 128 de milioane in luna noiembrie 2023. În august 2022, primarul Fritz a adăugat prin două acte adiționale șase milioane la valoarea totală lucrărilor. În 2023 au mai fost semnate alte acte adiționale care au mărit contractul cu 30 de milioane de lei, iar in 2024 suma a ajuns la valoarea initiala.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: