Skip to content
Știri locale Vrancea

Anchete la Focşani, după ce ISJ a reclamat că subiectele de Limba română la Evaluarea Naţională au fost publicate pe internet în timpul probei

facebook/politiarutiera.ro facebook/politiarutiera.ro

Poliţia municipiului Focşani a început cercetări în urma unei reclamaţii venite din partea Inspectoratului Şcolar Vrancea care a arătat că, în ziua în care s-a susţinut proba la Limba română în cadrul Evaluării Naţionale, subiectele au fost publiate pe o reţea socială înainte de finalizarea examenului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, cercetările au fost demarate în urma sesizării că subiectele la română au fost postate la ora 10.39, practic în timpul desfăşurării probei.

„Poliţia municipiului Focşani a fost sesizată că la 22 iunie, dată la care s-a desfăşurat proba la romană în cadrul Evaluării Naţionale, la ora 10.39, pe un cont de socializare, au fost postate fotografii cu broşura necompletată care conţinea subiectele de evaluare pentru clasa a opta. Poliţia a demarat verificări urmând a se lua măsuri în funcţie de rezultatele  acestora”, a declarat reprezentantul IPJ Vrancea.

Faptele au avut loc la la Şcoala „Ion Basgan” din Focşani unde directorul instituţiei anunţă o anchetă internă pentru a afla cine a postat pe internet subiectele în timpul examenului.

Totodată, o anchetă a fost iniţiată de la Inspectoratul Şcolar, care ca o primă măsură în urma acestui incident a decis schimbarea comisiei de examen pentru proba de matematică, înlocuitori fiind numai inspectori şcolari.

La Şcoala „Ion Basgan” sunt 102 elevi de clasa a opta care susţin Evaluarea Naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *