ANCOM: Furnizorii de servicii intermediare trebuie să notifice ANCOM cu privire la tipul serviciilor oferite

Sursa foto: ANCOM

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) anunţă că a lansat în consultare publică proiectul de decizie privind procedura de informare pentru furnizorii de servicii intermediare, document ce stabileşte anumite aspecte procedurale menite să contribuie la aplicarea normei naţionale elaborate pentru aplicarea Regulamentului privind serviciile digitale (Regulamentul DSA).

”ANCOM a lansat în consultare publică proiectul de decizie privind procedura de informare pentru furnizorii de servicii intermediare. Proiectul de decizie stabileşte anumite aspecte procedurale menite să contribuie la aplicarea normei naţionale elaborate pentru aplicarea Regulamentului privind serviciile digitale (Regulamentul DSA)”, anunţă ANCOM.

Proiectul de decizie urmăreşte să stabilească procedura de informare a Autorităţii pe care trebuie să o parcurgă furnizorii de servicii intermediare şi, totodată, extinderea aplicării cadrului de reglementare a Deciziei preşedintelui ANCOM nr. 336/2013 şi la furnizorii de servicii intermediare.

Procedura de informare urmăreşte transparentizarea informaţiilor referitoare la furnizorii de servicii intermediare în sprijinul destinatarilor serviciilor.

Prevederile procedurii de informare se aplică atât furnizorilor de servicii intermediare existenţi la data intrării în vigoare a deciziei, cât şi celor care vor oferi, după intrarea în vigoare a deciziei, cel puţin unul dintre serviciile digitale care se încadrează în categoria serviciilor de „simplă transmitere” („mere conduit”), serviciilor de „stocare în cache” („caching”) sau serviciilor de „găzduire” („hosting”).

Astfel, furnizorii de servicii intermediare trebuie ca, în termen de 45 zile de la data începerii oferirii serviciilor sau data intrării în vigoare a deciziei, după caz, să transmită ANCOM, prin completarea corespunzătoare a formularelor din aplicaţia de raportare pusă la dispoziţie de Autoritate, o informare care să conţină date în vederea identificării furnizorului şi a comunicării eficiente cu acesta în scopul aplicării normelor legale în vigoare, precum şi tipurile de servicii oferite.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: