Skip to content
Politică

Andreea Crețulescu îl pune la colț pe Cioloș după atacul la Iohannis: Guvernul lui a fost susținut de aceleași marionete ale lui Dragnea

Facebook

Jurnalista Andreea Crețulescu a declarat, luni, pentru PSNews.ro, că atacul lansat de liderul PLUS, Dacian Cioloș, la adresa președintelui Klaus Iohannis  ”nu e o surpriză pentru nimeni”, deoarece fostul premier încearcă să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale.

”Nu e o surpriză pentru nimeni că domnul Cioloș încearcă să-și deschidă un culoar pentru prezidențiale și, în mod evident, dacă domnia sa trebuie să se bată cu cineva, pentru a intra în turul doi, trebuie să se bată cu candidatul tot de pe dreapta, adică cu Klaus Iohannis”, a afirmat Andreea Crețulescu 

De asemenea, jurnalista consideră ”neinspirat”modul cum Dacian Cioloș vrea să intre în cursa pentru preluarea președinției, prin afirmația potrivit căreia ”Klaus Iohannis a nominalizat în fruntea Guvernului toate marionetele unui infractor ca Dragnea”, deoarece, în perioada când era premier, a obținut în Parlament voturi din partea PSD.

”Dar modul în care intră sau vrea să intre domnul Cioloș în această cursă prezidențială este cel puțin neinspirat, din punctul meu de vedere. Să spui despre actualul președinte că a nominalizat marionetele lui Dragnea e neinspirat, pentru că Guvernul domniei sale a fost susținut de aceleași marionete ale domnului Dragnea în acel an în care s-a aflat în fruntea Guvernului. Să nu uităm cum votul pentru domnia sa a trecut de Parlament prin voturile PSD-ului”, a mai spus jurnalista.

Declarațiile Andreei Crețulescu vin în contextul în care președintele PLUS, Dacian Cioloș, a lansat la Timișoara, în cadrul discursului susținut la lansarea candidaților Alianței 2020 pentru alegerile europarlamentare, o serie de atacuri la adresa Președintelui Klaus Iohannis, menționând faptul că acesta a nominalizat în fruntea Guvernului ”toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea”.

”Cred că viitoarea Constituție a României trebuie să precizeze mai clar responsabilitatea guvernării. Președintele și Guvernul trebuie să lucreze împreună, dar, pentru asta, Președintele țării trebuie să își asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca Președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare”, a spus Dacian Cioloș.

Acesta a explicat că reforma constituțională pe care o dorește ar face ca Președintele să nu mai aibă scuze invocând frica de suspendare și că acesta trebuie să fie responsabil pentru guvernarea pe care o girează, cu aluzie tot la situația lui Klaus Iohannis și coabitarea sa cu Guvernele PSD: ”Vom crea mecanismele necesare dizolvării Parlamentului. Acești oameni, care trebuie să reprezinte esența democrației, nu se vor mai ascunde în spatele imunității și a lipsei de proceduri. Crede Parlamentul ca președintele a greșit și trebuie suspendat? Bine. Dar dacă pierd referendumul, acești oameni vor respecta voința poporului care i-a ales și vor pleca acasă. Dacă parlamentariivor ști că pleacă acasă, dacă îl suspendă gratuit pe președinte, atunci președintele n-ar mai putea spune că n-a avut ce face . Președintele ar fi responsabil inclusiv pentru premierul pe care l-a nominalizat și, implicit, pentru guvernarea pe care astfel o girează”.

Pur și simplu ne putem trezi că punem în fruntea guvernului pe oricine. Nu ai cum să îl dai jos, dacă o gașcă de oameni nu vrea asta. Vom schimba aceste prevederi. Vrem un Președinte implicat și responsabil, un Parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist”, a declarat Dacian Cioloș.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *