Skip to content
Sănătate

Andreea Moldovan, despre imunizarea profesorilor: Momentan avem un număr limitat de vaccinuri

brasovmetropolitan.ro
" "

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a vorbit, în direct pe B1 TV, despre vaccinarea cadrelor didactice într-o etapă prioritară, dar și despre noua metodă de calcul a ratei de incidență de la nivelul fiecărui județ.

Întrebată dacă se are în vedere crearea unor fluxuri speciale pentru imunizarea personalului didactic, medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății a explicat că „există niște programări deja în curs pentru persoanele care urmează să fie vaccinate, așa că încercăm să respectăm aceste programări tocmai pentru că știm cu toții că momentan există o scădere a disponibilității vaccinurilor nu doar către România, ci către toate țările care folosesc aceste vaccinuri.

" "
" "

Fabricile producătoare încearcă să își crească producția pe de-o parte, pe de alăt parte foarte probabil vor intra și alte unități producătoare de vaccinuri în joc și atunci vor fi și alte fabrici care vor putea produce vaccinurile și în alt III-lea rând așteptăm și pentru AstraZeneca aprobarea Agenției Europene a Medicamentului, deci clar situația de acum nu se va prelungi prea mult.

Momentan avem un număr limitat de vaccinuri, pe care încercăm să-l dăm persoanelor care au vulnerabilitățile maxime. Și cadrele didactice sunt persoane care au, dar încercăm din ce avem acum la dispoziție să prioritizăm pe cei care sunt la cel mai mare risc. Avem deja graficele de mortalitate și mobilitate aferente României, din lunile anteriore pandemie. Profesorii sunt rugați să se protejeze, așa cum sunt rugate și restul categoriilor de persoane”, a declarat medicul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *