Skip to content
Sănătate

Andreea Moldovan, despre protestatari: I-aș invita pentru o oră într-o secție de terapie intensivă unde se îngrijesc pacienții cu infecție COVID

facebook/Andreea Moldovan

În contextul manifestațiilor anti-restricții din ultima săptămână, Andreea Moldovan, medic și secretar de stat în Ministerul Sănătății, atrage atenția că protestele sunt mediul ideal în care se poate transmite virusul, asta pentru că oamenii nu poartă măşti, strigă şi astfel este eliminată o cantitate mare de salivă.

Aceasta a avut și un mesaj pentru protestatari: „I-aș invita pentru o oră într-o secție de terapie intensivă unde se îngrijesc pacienții cu infecție COVID”.

„Este înspăimântător, pentru că de fapt sunt oameni de vârstă medie, care au intrat în faza 3 de vaccinare – dacă doresc vaccinarea -, deci probabil că nu sunt mulți dintre ei vaccinați, nu respectă niciun fel de reguli de distanțare, mască, evitare de aglomerații, ceea ce face ca expunerea să fie mai mult decât importantă și sinceră să fiu, în spatele lor văd părinții sau copiii acestora, care cu siguranță vor fi și ei expuși. Să ne gândim că, de fapt, la astfel de proteste se strigă.

Or, prin strigătul respectiv, categoric este o cantitate mai mare de virus cu salivă eliminat în exterior, deci clar sunt alte condiții. Automat, este modul ideal de transmitere a virusului: aglomerații, timp prelungit, expunere intensivă la eliminarea de virus”, a explicat secretarul de stat Andreea Moldovan, pentru Digi24.

Aceasta a mai afirmat că protestele pot avea un efect „demotivant” asupra cadrelor medicale implicate în lupta cu pandemia.

A fost impresionant gestul populației din Arad, care a mers cu flori la spital. Cred că este cea mai mare bucurie și un gest care șterge toate aceste gesturi urâte înghițite anterior”, a mai declarat Andreea Moldovan, pentru Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *