Skip to content
Politică

Andreea Păstîrnac, despre situația românilor plecați peste hotare: România, oportunitate de investiții

libertatea.ro

Andreea Păstîrnac, ministrul pentru românii de pretudindeni, se preocupă de situația românilor plecați peste hotare, dorind să îi atragă pe aceștia să se întoarcă înapoi acasă.

Sâmbătă, la Sulina, unde este se derulează programul guvernamental „ARC”, ministrul a fost prezent și a făcut declarații despre  eforturile care se fac pentru ca cei plecați în străinătate să se întoarcă înapoi în țară, relatează Agerpres.ro.

Este important ca mulți dintre cei care au plecat sau dintre cei aflați la a doua sau a treia generație în străinătate să revină în România„, afirmă Andreea Păstîrnac.

De asemenea, aceasta a pus accentul și pe diferitele proiecte care se desfășoară pentru ca mai mulți dintre cei plecați să vadă România ca un loc în care își pot dezvolta afacerile.

A fost lansat acum zece zile Programul Start-up Diaspora, un program în valoare de 76 de milioane de euro, și sperăm că tot mai mulți dintre cei aflați departe se vor gândi că România reprezintă și o oportunitate de investiții„, a mai adăugat ministrul.

De asemenea, aceasta a afirmat că și în domeniul educației se întrevăd schimbări pentru bursierii din diaspora care vin în România. Ministerul Educației va lansa un program prin care studenții își vor putea alege mai multe oferte de studiu încă din primul an, la universitățile din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *