Skip to content
Politică

Andreea Paul cere socoteală Guvernului într-o problemă spinoasă

Prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul cere socoteală Guvernului într-o problemă spinoasă.

Într-un comunicat trimis, joi, PSnews.ro, Paul solicită Executivului să prezinte public proiectele prioritare pentru investiții în irigații.

Ea a răspuns, miercuri, într-o conferinţă de presă, criticilor formulate de liderii PSD referitoare la poziția parlamentarilor liberali la votul proiectului care viza realizarea de investiții în sistemul de irigații.

”PSD refuză să se apuce serios de muncă și bate apa-n piuă, nu în irigații. PSD doar comunică, nu muncește. În loc să fie la muncă în plenul Parlamentului la proiectul privind sistemul de irigații, PSD s-a apucat de acuzații mincinoase la adresa PNL. Noi ne-am abținut la vot pentru că Ponta și ai lui nu au prezentat în mod transparent etapizarea investițiilor sau o listă a proiectelor prioritare.

Cine-l mai crede pe Ponta când vorbește despre investiții, când el are în prezent 1 miliard de lei necheltuiți, dar alocați în buget?! Noi credem că am evitat riscul unui nou tun pe final de mandat. De ce? Pentru că pe reabilitarea sistemului de irigații s-au cheltuit în ultimul sfert de veac aproape 10 miliarde de euro. Acum 25 de ani aveam 3 milioane de hectare irigate.

În anul 2004, Ilie Sârbu, tatăl-socru al premierului, declara că sunt 1,5 milioane de hectare irigate. Unde sunt acestea? Minciuna a fost repetată și în anul 2009 de același tată socru. Azi, minciuna este reinventată de ginerele Ponta. În prezent avem circa 100 de mii de hectare irigate, în plin an secetos. Ministrul Daniel Constantin nu a reușit de aproape 4 ani să tragă apă nici cât să-și ude grădina.

În loc să livreze rezultate concrete, cei doi dubioși de la vârful PSD și partenerii lor de guvernare, se țin de glumițe în conferințe de presă și de acuzații nefondate. PNL cere transparentizarea prin prezentarea publică a proiectelor prioritare pentru investiții în irigații ca să nu ne mai trezim cu încă un miliard de euro cheltuit și cu reducerea suprafețelor irigate”, a afirmat fosta PDL-istă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *