Skip to content
Sănătate

Andrei Baciu a anunțat operaţionalizarea a 13 paturi de terapie intensivă la Oradea şi Giurgiu: În momentul de faţă ne apropiem de acea bornă de 1.600 de paturi

Inquam Photos / George Călin

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, a precizat că alte 13 paturi de terapie intensivă pentru pacienţii cu patologia COVID au fost identificate și operaționalizate la Oradea şi Giurgiu.

”În momentul de faţă ne apropiem de acea bornă de 1.600 de paturi (de terapie intensivă, pentru terapia COVID-19 – n.r.). Vineri au fost identificate şi operaţionalizate 12 noi paturi, ieri încă 13 paturi  – 10 la Oradea şi 3 la Giurgiu – cinci de terapie intensivă şi cinci de terapie acută, cele de la Oradea. Sunt identificate alte 73 de paturi de terapie intensivă în diverse locuri din ţară pentru care se identifică soluţii cu privire la resursa umană. Ideea din spatele aceste abordări este că nu se vor operaţionaliza secţii care deservesc alte patologii sau alte tipuri de servicii medicale, ci se extind secţiile existente dar e nevoie de resursă umană suplimentară”, a declarat Andrei Baciu, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro. 

El a mai spus că numărul de pacienţi în secţiile ATI COVID este în scădere, însă numărul de locuri care se eliberează nu acoperă necesarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *