Skip to content
Societate

Andrei Baciu, Ministerul Sănătăţii: Nu există asocierea între vaccinare și obligativitate. Nimeni nu va fi obligat să se vaccineze

Freepik
" "

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat luni seară că vaccinarea împotriva COVID-19 va fi „sigură” și „voluntară”, nepunându-se problema în România despre obligativitatea vaccinării.

Campania de vaccinare va debuta pe 27, nu numai în România, la nivel european. Toate statele membre debutează pe 27 și vor continua pentru aceste trei zile – 27, 28, 29 – așa-numitele zilele europene ale vaccinării. Sunt tranșe simbolice alocate tuturor statelor membre și practic reprezintă un moment cu o importantă încărcătură simbolică de trecere de la o situație pandemică fără o soluție, fără o rezolvare, într-un alt capitol, acela al rezolvării acestei crize de sănătate publice prin apariția acestui vaccin.

" "

Lucrurile sunt în plină dinamică. Să știți, abia astăzi, s-a emis recomandarea din partea Agenției Europene a Medicamentului, recomandarea științifică, astfel că vaccinul produs de BioNTech – Pfizer întrunește toate criteriile de siguranță. Acesta va fi primul care va ajunge în România, în România unde vaccinarea este sigură, vaccinarea este voluntară”, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu la postul B1TV.

Întrebat dacă în cazul anumitor profesii vaccinarea va fi obligatorie pentru exercitarea activității, secretarul de stat Andrei Baciu a explicat: „Nu există asocierea între vaccinare și obligativitate. Niciodată. Acest lucru nu există. Vaccinarea este un drept. Vorbim de un drept al fiecăruia. Este posibilitatea și dreptul fiecărui cetățean, fiecărei persoane să aleagă, însă este important să aleagă informat. Nu se pune problema de așa ceva, nu s-a discutat niciodată despre așa ceva și nu se va pune niciodată problema în România despre obligativitatea vaccinării. Dacă au fost discuții care au dus la o astfel de alăturare de termeni, la o astfel de idee, trebuie să le eliminăm și să le contrazicem foarte ferm. Nimeni nu va fi obligat să se vaccineze, nici nu se pune problema de așa ceva”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *