Skip to content
Sănătate

Andrei Baciu: Pfizer a anunțat că va putea livra 10 milioane de doze în trimestrul al doilea Uniunii Europene

Facebook/Andrei.Baciu
" "

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății a precizat Pfizer a anunțat că va putea livra 10 milioane de doze în trimestrul al doilea Uniunii Europene.

Peste 3 milioane de doze de vaccin a primit România până în prezent. 797.000 de doze sunt de la AstraZeneca. Dintre toate dozele utilizate, avem peste 4.000 de doze pierdute. Săptămâna aceasta trebuia să primim 155.000 de doze de la AstraZeneca, dar vom primi doar 43.000 de doze.

" "
" "

Săptămâna viitoare vom primi la fel, mai puțin decât ar fi trebuit, doar 48.000 de doze. Pentru luna martie vorbim de peste 2 milioane de doze de vaccin anti-COVID pe care le vom primi. 

Pfizer a anunțat că va putea livra 10 milioane de doze în trimestrul al doilea Uniunii Europene, iar României îi revin 830.000 de doze.

Există un anumit grad de încredere, de îngrijorare în rândul celor care sunt interesați de vaccinare și e un lucru firesc pe care îl înțelegem. Dar noi trebuie să ținem cont de deciziile agențiilor la nivel european, de recomandările OMS.”, a spus Andrei Baciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *