Andrei Baciu, vizită la Departamentul de Stat american. Ce mesaj transmite liderul PNL

foto: Andrei Baciu

Liberalul Andrei Baciu a făcut o vizită la Departamentul de Stat american, unde a discutat despre provocările din 2024, an în care nu mai puţin de 40% din populaţia planetei va vota.

„O discuție foarte interesantă la Departamentul de Stat american despre provocările actuale, inclusiv cele din domeniul inteligenței artificiale, într-un context mai mult decât special: peste 40% din populația planetei va vota în 2024.
Economic vorbind, vorbim despre țările care dau mai bine de 40% din PIB-ul mondial. Aceste alegeri care se desfășoară în mare parte în Statele Unite ale Americii, Europa, părți din Asia, America Centrală și de Sud vor influența și vor dicta viitorul geopolitic și economic pentru următorii ani”, a scris liderul PNL, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PNL Sector 3 a atras atenţia şi asupra pericolului dezinformării care ar putea apărea şi în România în contextul alegerilor din acest an.

„Știm ca este un an crucial pentru România. Poate ne pare greu să credem, însă România este acum într-o poziție unică în care poate să aibă o voce la nivel internațional.
Sunt primele alegeri în care apare un nou actor: inteligența artificială, iar toate analizele arată că evoluția tehnologică aduce cu sine provocări noi în campaniile electorale, cu accent pe pericolul amplificării dezinformării.
Fake news și deep fake, toate acestea sunt instrumente care pot fragiliza democrația.
O temă care merită dezbătută și gestionată cu atenție, pentru un viitor în siguranță!”, a mai scris Baciu.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: