Caramitru anticipează ce se întâmplă după sentinţa în cazul Roşia Montană: Vor fi două mari bombe

Andrei Caramitru

Andrei Caramitru crede că după ce se va da sentinaţa în cazul Roşia Montană nu este exclus ca foştii premieri Victor Ponta şi Dacian Ciolop să aibă probleme cu procurorii, în aceeaşi horă putând intra şi Boc şi Orban.

„Eu sunt chiar curios ce se va întâmpla după sentința pe Roșia Montana. Vor fi două mari bombe:
– Ponta și Cioloș o să aibă probleme cât casa. Pentru ca pare evident ca vor fi menționați masiv în decizia tribunalului. Deci – dacă au cauzat pierdere de miliarde clară – procurorii nu au cum să nu se sesizeze. Posibil si Boc și Orban să aibă probleme. Decizia va spune de asemeni ca refuzul proiectului la nivel juridic nu a fost justificat (deci toți oengistii pot să urle oricât cu mediul – ca nu contează, înseamnă ca tot ce au zis ei atunci era de fapt fals, autorizațiile și tot erau ok nu erau probleme)
– dacă compania face o ofertă să reia proiectul. Devine și mai interesant. Pentru ca – dacă actualii guvernanți refuză oferta nouă – instantaneu intră și ei sub umbrela prejudiciului și sub incidența juridică (pentru ca au decis să plătească bani ai statului nu să încaseze bani pentru stat). Nici un om normal dacă are de decis așa ceva acum nu poate refuza proiectul pentru ca ajunge la bulău – înțelegeți?
O să iasă o isterie ceva de groază… soluția logica e să fie reluat proiectul – dar o să pompeze iar aici bani Putin și Orban să scoată idiotii utili pe străzi și să creeze haos…
suntem prea vulnerabili la intoxicări și vulnerabilizare externă. Aici e marea problemă”, a scris Caramitru pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că românii vor fi cei care riscă să plătească pagube pagubele dacă țara noastră va pierde procesului intentat de Gabriel Resources, la Tribunalul Băncii Mondiale, pentru Roșia Montana, iar această situație ar fi cauzată de deciziile lui Dacian Cioloș. Fostul copreședinte USR se apără cerând să se prezinte cine a negociat acest contract, precum și clauzele de acolo.

Câștigă cine a știut să creioneze acest tip de afacere la momentul respectiv și după.Nu se putea face lucrul ăsta fără o complicitate a unor anumite autorități din România pentru că prea a funcționat bine jocul ăsta la bursă, când sus, când jos în funcție de declarațiile domnului Băsescu sau ale domnului Boc și așa mai departe, dar asta se va cerceta probabil la un moment dat și adevărul se va afla. Câștigă instituția privată aflată în acest contract cu statul român, pierd românii, pentru că statul român este de fapt poporul și oamenii care contribuie la buget și care se văd impuși în situația de a susține o pierdere care nu este cauzată de ei. Eu încă spun că sper într-o decizie, sigur, greu de crezut că va fi o decizie favorabilă pentru România, dar sper într-o decizie cu penalități minime, în sensul în care să se ia în calcul ce investiții a făcut Roșia Montana și atât. Pentru că pe un istoric se poate vedea tot câștigul pe care l-au avut între timp cei care au fost și sunt acționari la Roșia Montana Gold Corporation sau Gabriel Resources”, a spus Lucian Romașcanu, într-un interviu publicat pe contul de Youtube al formațiunii, după ce a fost întrebat cine crede că va câștiga și cine va pierde în urma situației de la Roșia Montana.

Purtătorul de cuvânt al PSD susține că trimiterea dosarului la UNESCO de către ministra Culturii, Corina Șuteu, a fost „un gest de o iresponsabilitate extremă”, și îl acuză pe Dacian Cioloș că în spatele deciziilor sale s-ar fi aflat anumite interese.

Este evident că nu pot fi acuzați de prostie, au niște lucruri în viața lor care îi dovedește ca nefiind proști pe oamenii care au luat anumite decizii, deci restul rămâne de dedus sau de dovedit ce interese au avut. Victor Ponta după acea lege care a picat dacă nu mă însel a venit cu o nouă lege a minelor care nu și-a găsit susținerea din partea PNL-ului, care ar fi rezolvat această problemă.

Domnul Cioloș care, când și-a terminat mandatul a fost botezat drept Guvernul Zero, acum aflăm că este Guvernul cu mult minus, în bani vorbesc, și-a asumat prin-Ministra Culturii (Corina Șuteu n.r.) un gest de o iresponsabilitate extremă. Să știi că ai o situație cu mari implicații potențial financiare și economice și totuși pe semnătura proprie, fără să te consulți cu colegii care țineau portofolii importante: Economie, să zicem, cel puțin, Energie, să trimiți dosarul la UNESCO, asta nu numai istoria va judeca, dar și autoritățile competente”, a subliniat Romașcanu.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: