Andrei Caramitru: Bucureştiul, oraşul care moare. Centrul devine un ghetou ocolit de toată lumea

COLAJ PSNEWS
COLAJ PSNEWS

Andrei Caramitru, fost consilier USR, atacă din nou administraţia Bucureştiului, oraş despre care afirmă că moare, având în vedere că nu există o strategie de dezvoltare a centrului.

„Bucuresti – orașul care moare

Inima unui oraș este centrul. Fără centru un oraș moare. Si Bucureștiul moare, devine un Zombie fără suflet fără nimic.

Va explic. Ca sa aibă viața, un centru de oraș mare are nevoie de activitate – distracție (includ aici cultura dar in special terasele si cluburile), magazine, rezidenți si turiști (din țară sau din afara).

Însă totul încet încet moare:
– rezidenți? Nu. Majoritatea locuințelor sunt blocuri vechi, multe semi insalubre si nesigure la cutremur. Lumea acum își dorește locuințe moderne. Vorbiți cu agenții imobiliari dacă nu ma credeți. Aproape imposibil sa vinzi un apartament in centru; toata lumea vrea însă in noile dezvoltări (majoritatea in suburbii)
– magazine ? Nu. Totul e in mall-uri. Unirea si Cocor au murit, sunt zob. Marile bulevarde din centru nu au cine știe ce magazine, mai deloc. Mai degrabă sunt închise si au devenit ghene la parter (daca blocul e cu bulina nu ai voie sa mai ai magazin nimic). Deci oamenii nu au de ce sa meargă pe acolo, mai rau te deprimi, îți mai cade si in cap tencuiala poți sa mori
– distracție – da mai e. Dar doar in centrul vechi, in rest e mort tot. Si pe calea victoriei când e pietonala, atât
– turiști ? Extrem de putini. centrul arara infect, bahmut style.

Si de când cu salvatorii talibani de la pmb, lucrurile astea nu se vor ameliora, va fi din ce in ce mai rau”, a scris Caramitru pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că fără o schimbare radicală, oraşul are zero şanse de supravieţuire, oamenii preferând să se locuiască în zonele rezidenţiale de la marginea Capitalei.

„Cred ca e ESENȚIAL sa se facă o strategie a centrului orașului, ceva care combina înfrumusețare, consolidări, noi dezvoltări, exproprieri si dat jos clădiri neviabile. Toleranta zero la mizerie si ruine si ghene. Urgent. Ceva care “bate” ca experiența integrată o zi petrecuta intr-un mall mare existent (acum suntem la o experiența de tip bahmut, e horror).

Si un nou primar cu viziune pozitivă despre oraș, care gândește despre 2050 si cum vom fi atunci nu sa ne intoarcem undeva la 1900 toamna. Care nu e obsedat cum sa mai blocheze ceva si care nu vrea nimic nou, zero schimbare.

E ffff important asta. Alfel orașul moare, si toată viața se va muta in zone dormitor fără nici o personalitate din suburbii. Si centrul devine un ghetou ocolit de toată lumea.

Si da – trebuie scăpat si de Nicusor si de Firea. Nu mai merge așa. Vorbim de capitala țării totuși, cel mai important loc din țara. Nu ne mai putem bate joc in halul asta”, a mai scris Caramitru.

Săptămâna trecută, Andrei Caramitru l-a atacat pe actualul primar al Capitalei, despre care a spus că este un „extremist fanatic”. „Are obsesii şi nebunii clinice, e de azil”, a scris Caramitru.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: