Andrei Caramitru: Intrăm într-o perioadă CRITICĂ pentru siguranța noastră și viitorul nostru

Sursa foto: captură video

Andrei Caramitru prezintă, într-o postare pe Facebook, fazele războiului din Israel. El consideră că situația devine critică și pentru România. „E probabil cel mai periculos moment din ultimii enorm de mulți ani (similar cu perioada de dinainte de ww2)”, atrage atenția Caramitru.

„E destul de clar ce se intampla si ce se va întâmpla in Orientul mijlociu. Fazele vor fi așa :
– bombardamente pe Gaza pentru eliminarea pe cât se poate a infrastructuri Hamas
– atac la sol din nord spre sud in Gaza. Deja Israel a dat termen de 24 de ore la civili sa elibereze jumătatea din Nord de Gaza. Obiectivul mi se pare clar : trimiterea câtor mai mulți civili in Egipt in sud, si controlul total pe Gaza pe viitor. Nu cred ca Israel mai accepta ca Gaza sa fie palestiniana in viitor.
– in paralel – atac aerian deocamdată pe Siria (au distrus deja aeroporturile de acolo) si pe Liban. Obiectivul cel mai plauzibil – curatarea celor 2 tari de extremiști radicali dar si de implicarea Iranului si Rusiei acolo.
– după ce începe atacul la sol – e foarte posibll ca Iran-ul sa declare război Israelului. Si sa se declanseze jihad violent inclusiv printre milioanele de imigranti musulmani din vest. De asta vedem deja 2 măsuri importante : SUA a mutat 2 portavioane împreuna cu strike groups plus nave UK in golf; Germania si Franța au interzis manifestațiile pro hamas. Ideea e sa calmeze Iran sa nu intervină – mesajul e daca interveniti veți fi atacați si de Israel si de navele SUA/UK. Sa vedem daca ține așa ceva, am un dubiu.
– Rusia s-a pozitionat clar pro-Hamas, Iran si Siria si anti Israel. Zelensky va merge in Israel acum. Putem vedea (si sper sa se întâmple) o coordonare mult mai puternica între ajutorul către Israel si catre Ucraina (problema aici e haosul din congresul american acum).
Mai e ceva. Dacă sunteți in situația lui Putin, a ayatolahului si a lui Xi. Cum ati gândi problema? Probabil așa :
– momentul e bun – SUA e divizata, nu pot lua decizii clare, democrații sunt soft si maga sunt cu noi. Perfect. De asta au dat drumul la atacul Hamas
– va face vestul fata la frontul din Ucraina + din Orientul mijlociu + pe Taiwan + pe Serbia kosovo + pe atacuri teroriste islamice la ei în casa
+ valuri uriașe de imigranți musulmani IN PARALEL ? Probabil ca nu, decât dacă se mobilizează maxim militar: dar posibil sa nu fie in stare sa decidă asta. Testul va fi cu Iran – au tupeu sa tragă in Iran? Dacă nu – lansam totul in paralel urgent.
Pentru România situația înseamnă cam așa :
– devenim geografic țara super hiper importantă (poarta logistica pentru Ucraina, cea mai apropiată baza folosibila pentru Orientul mijlociu, in coasta Serbiei deci esentiali si pentru situația cu Kosovo)
– pentru ruși devine ESENȚIAL sa ne destabilizeze înainte de alegeri. nu își pot permite sa rămânem in directia vestului. Vor face orice, inclusiv drone care se pierd pe la noi, explozii inexplicabile, Manifestații violente de la AUR, manipulare ca oamenii sa o ia razna de stres si frustrare, Ccr care blochează orice acțiune care ar stabiliza bugetul ca sa intram in haos financiar. Orice.
– nato, SUA si serviciile la noi știu asta si vor face si ei ORICE sa evite riscul. Vom vedea acțiuni in forța fix in zonele de risc maxim (baroni, Ccr, aur, politicieni pro ruși etc). deja începem sa vedem baroni care pica, atac pe judecatori si Ccr, se întâmpla deja.

Intram intr-o perioada CRITICA pentru siguranța noastra si viitorul nostru sa știți. E probabil cel mai periculos moment din ultimii enorm de mulți ani (similar cu perioada de dinainte de ww2). Temele nu mai sunt DELOC usr sau nu usr, Cash sau fără Cash, taxa mai mare sau nu. Efectiv nu mai conteaza când riscul e sa pierdem TOT absolut tot si sa ajungem in Tranșee sau la canal”, afirmă Caramitru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: