VIDEO Andrei Caramitru: Nicușor Dan, Don Quijote care vrea să facă un șantaj întregului stat român

Sursa foto: Inquam / Octav Ganea

Andrei Caramitru, în direct la Puterea Știrilor a declarat că Nicușor Dan caută să centralizeze toate resursele financiare ale Capitalei, cerând deschise ca toate fondurile să fie transferate la Primăria Municipiului București (PMB), lăsând sectoarele fără autonomie financiară.

„Domnul Nicușor Dan și-a ascuns foarte bine personalitatea asta a lui, care e foarte dură, încăpățânat și care pe ideea asta de eu rup tot, am o idee fixă, mă duc singur, dacă e, până reușesc. Mulți au așa senzația că acum a ajuns primar, e ok, se poate discuta cu el și că pot să organizeze în următorii 4 ani să fie totul cât de cât echilibrat în oraș și să se mai ia și decizii comune.

Aici oamenii care gândesc așa nu îl cunosc și sunt extrem de naivi. Deci omul ăsta face doar ce vrea el și e capabil să riște  până la maxim. Deci inclusiv dacă e să încalce legea și cum vorbeam mai devreme, să se ducă complet în altă zonă. Nu e o persoană flexibilă și rațională din punctul ăsta de vedere și el ce cred că vrea să facă uitându-mă puțin, el vrea să meargă efectiv la rupere. Adică el acuma a cerut deschis două lucruri.  A  spus primăriilor să ii dea lui toți banii. Dacă ascultați atent nu a spus să se facă o reechilibrare adică puțin mai mulți bani la PMP, puțin mai puțin la sectoare,  a spus că toți banii trebuie să fie la PMP și sectoarele să vină să-i ceară lui pentru investiții sau pentru cheltuieli, da, deci asta este viziunea de ansamblu, sectoarele să dispară complet și sectoarele să nu mai decidă niciun fel de autorizații, absolut nimic. Adică de ce ar vrea PSD și PNL să-i dea așa ceva pe mână? Nu înțeleg. Și probabil că o să încerce un șantaj la rupere să zică Domnule, dacă nu-mi dați astea eu mă duc și vă stric toate jocurile, intru independent la președinție”. a spus Caramitru

Caramitru a avertizat că această abordare va duce la o confruntare deschisă cu partidele mari, PSD și PNL, și că Nicușor Dan ar putea recurge la șantaj politic pentru a-și impune viziunea.

„Nu știu ce se va întâmpla, de asta am fost și deci foarte negativ în direcția realegerii lui, pentru că cunoscând personajul, știam că va cauza mai multe probleme decât am crezut noi. E susținut de un partid care a luat acuma 8%. În rest, e izolat, n-are majoritate în consiliu, n-are niciun primar de sector apropiat, sunt toți la PSD, PNL. Deci pare așa un fel de Don Quijote care vrea să facă un șantaj la întregul stat român”. a încheiat Caraman

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: