Andrei Caramitru: Nu am fost consilierul lui Dan Barna

Andrei Caramitru

Invitat în studioul Puterea Știrilor, economistul Andrei Caramitru a declarat că nu a făcut parte din echipa de consilieri ai ex-președintelui USR, Dan Barna, așa cum a fost prezentat în spațiul public, ci a fost adus în partid ca expert pe zona economică.

„Am fost în USR, îi cunosc pe toți, însă n-am fost consilierul lui Dan Barna, deși el asta a spus, a fost o schemă. Eu am intrat în USR pe ideea să-i ajut să scrie programul de guvernare economică. Am spus că nu au suficienți oameni care se pricep pe zona economică și logica mea a fost, ceea ce s-a și demonstrat după aceea, că după perioada Dragnea ai nevoie de un guvern PNL-USR.

În aceste condiții, ai nevoie de oameni care să înțeleagă ce-i de făcut pe zona economică, unde mă pricep. M-am gândit că PNL știe mai bine zona aceasta, ăștia de la USR chiar nu știau nimic pe zona asta și am zis să îi ajut.

După această discuție, automat am fost prezentat ca un consilier al unei persoane, dar nu am fost consilierul nimănui. Am fost adus la USR ca expert”, a declarat Andrei Caramitru, la Puterea Știrilor.

„Intern, la USR e mai rău decât la PSD și PNL”

Economistul a vorbit și despre experiența la USR, un partid despre care spun că „intern, e mai rău decât la PSD și PNL”.

„Oamenii aceștia (n.r – membrii USR) nici măcar nu sunt politicieni foarte buni. Ei se consideră a fi, dar când pleci de la 23% și cazi spre 9%, mi se pare că rezultatul e destul de catastrofal, în special când ești în opoziție. Problema lor era așa în acel moment, și așa funcționează USR și acum și mi se pare foarte grav: în loc să fii un partid deschis, în care atragi pe toți oamenii deștepți din România care nu sunt în politică și vor să schimbe ceva, că avem nevoie de așa ceva, că ne place, nu ne place, e bine să ai o zonă în care să mai vină și idei noi, însă, tu în loc să faci asta faci exact pe dos – adică tu dai afară toți membrii de partid. Eu nu am fost dat afară din USR, am plecat singur.

Sunt filiale USR în care 90% dintre membri au fost dați afară. Oameni buni, care erau chiar experți pe diverse zone. Intern, e mai rău decât la PSD și PNL. Așa ceva n-am mai auzit, să ajungi să dai afară 80% dintr-o filială sau să forțezi să plece lideri importanți ai unor filiale interne doar pentru că nu e din gașca ta… Singurul loc unde e sistemul ăsta stalinist de management este USR. Din păcate, automat când vezi așa ceva, nimeni nu vrea să se mai integreze”, a conchis Caramitru.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: