Skip to content
Politică

Andrei Chiliman află astăzi hotărârea ICCJ în privința averii sale

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri contestatia primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, prin care solicita ridicarea sechestrului pus pe averea sa de procurorii DNA Ploiesti, in dosarul in care este cercetat penal pentru coruptie, informeaza hotnews.info

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pana la concurenta sumei de trei miliarde lei, echivalent a 670 de milioane euro, pe bunurile primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, si ale celor trei apropiati ai sai implicati in dosar – Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad.

Sechestrul a fost pus pe bunurile mobile si imobile, actiunile si partile sociale detinute de cei patru, precum si asupra sumelor existente in conturile bancare ale acestora.

Amintim că în ultima declaratie de avere postata in 2014, Andrei Chiliman a mentionat ca detine terenuri in Bucuresti, Predeal, Eforie Sud, comuna Vernesti (Buzau) – 11 ha forestier, Snagov, comunele Capreni (16 ha) si Ciorari (Gorj); iar sotia sa are terenuri in Bucuresti, Sinaia si Comuna Falciu (Vaslui).

De asemenea, cei doi copii ai familiei Chiliman au in proprietate terenuri in Bucuresti, Predeal si comuna Vernesti (Buzau) – 14,5 ha arabil, 16,34 ha vie, 1,1 ha intravilan.

La capitolul cladiri, Chiliman are un apartament (400 mp) si o casa (847 mp) in Bucuresti, sotia sa – doua case in Bucuresti (663 mp si 1.897 mp), iar cei doi copii – o casa in Bucuresti (1.200 mp), casa de vacanta in Brasov (267 mp), un apartament in Bucuresti (210 mp), o casa la tara in judetul Buzau (1.827 mp).

Familia Chiliman mai detine doua masini, bijuterii evaluate la 20.000 euro si obiecte de arta de 150.000 euro, iar in conturile bancare sumele totale de 180.000 lei, 87.000 euro, 67.000 dolari si 10.000 franci elvetieni.

Andrei Chiliman a fost pus sub acuzare saptamana trecuta de procurorii DNA din Ploiesti pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu si Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *