Skip to content
Politică

Andrei Crăciun, despre Trumpizare: Tocmai s-a inaugurat timpul nebunilor

facebook.com

Andrei Crăciun, unul dintre cei mai influenți ziariști de cultură, a publicat pe contul său de Facebook o analiză despre alegerile din SUA. Acesta a vorbit despre „trumpizare” și despre „imensa dezamăgire că milioane de oameni s-au lăsat păcăliți de acest vânzător de Biblii false”.

Andrei Crăciun, al cărui nume este deja cunoscut în mass-media, îl caracterizează pe Donald Trump ca fiind „un misogin și un afemeiat scelerat (haideți să tragem femeile de pizdă – ăsta e nivelul exact la care e Trump), un nesfârșit mârlan, un rasist pur și dur”.

Puteți citi în continuare analiza scrisă de Andrei Crăciun pe contul său de Facebook:

Rămâne, totuși, această imensă dezamăgire că milioane de oameni s-au lăsat păcăliți de acest vânzător de Biblii false, un om cu capul portocaliu urlând animalic la interlocutor, ca la teleshopping-ul cu tigăi.

De acesta, anume acesta. Un copil bătrân de bani gata care nu a dovedit niciodată nicio calitate morală. Niciuna. Acesta este alesul.

Motivele furiei americanilor uitați sunt legitime. Dar să te dai pe mâna acestui calver ridicol al Apocalipsului, un grobian cu vizibile probleme psihice, narcisist până la grotesc… Asta este o prostie abisală, tovarăși.

Iar această undă de șoc va cuprinde întreaga lume. Tocmai s-a inaugurat, din nou, timpul nebunilor.

Rămâne, totuși, și o întâlnire perfectă a hoțului cu proștii. Și chiar dacă nu e corect politic, e adevărat. Acele milioane de oameni au făcut – în grup – o prostie enormă, care ne va costa de-acum pe toți.

Dar, până la urmă, astea sunt, dintotdeauna, limitele naturii umane. Nu putem mai mult, să nu ne mai amăgim. Istoria oamenilor este aceeași sumă de greșeli, repetate, iar și iar. Pentru că noi, oamenii, rămânem foarte proști. Rațiunea plictisește. A, ați crezut că Războiul Civil American s-a sfârșit? V-ați pripit.

Iar acum, în mileniul al III-lea, în timpul telefoanelor mai inteligente decât oamenii, prima putere a lumii (vorba vine) predându-se unui asemenea clown, unui bufon, unui demagog de manual, care le vinde întocmai gogoșile așteptate…

Alesul: un misogin și un afemeiat scelerat (haideți să tragem femeile de pizdă – ăsta e nivelul exact la care e Trump), un nesfârșit mârlan, un rasist pur și dur. Aici suntem acum, la douăzeci și șapte de ani de la căderea Zidului de la Berlin (nu-i nimic, se va umple lumea de ziduri, memoria nu e chiar punctul forte al oamenilor).

Și gata, că bine n-are cum să fie. 9 noiembrie rămâne, pentru totdeauna, o dată tragică în istorie, dar o vom înțelege, ca întotdeauna, când va fi prea târziu.

Răul a fost înfăptuit. Eu nu cred în sistemul marii democrații americane capabil să oprească apucăturile totalitare. În definitiv, și comunismul era, în teorie, la fel de invincibil.

Și nu, nu a fost o palmă dată establishment-ului, care establishment desigur că e o porcărie. Ce se aude dinspre America a fost glonțul unui sinucigaș naiv.

#Trumpizarea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *