Skip to content
Politică

Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza rămân în arest

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza rămân în arest preventiv. Decizia magistraților Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Instanţa supremă a respins, miercuri, contestaţia celor doi faţă de măsura preventivă. Cei doi au fost arestaţi preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată tot de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Măsura a fost luată după ce anchetatorii au arătat că acesta era implicat alături de tatăl său în retrocedări de pădure presupus ilegale.

Procurorii DNA Brașov îl acuză pe Andrei Hrebenciuc că ar fi încercat să își ajute tatăl să obțină și să mascheze mita primită pentru traficul de influență făcut în dosarul retrocedărilor ilegale.

Andrei Hrebenciuc ar fi încercat prin intermediul unei firme cu sediul social în Cipru să vândă cât mai repede, acel teren, după ce tatăl său făcea trafic de influență pentru punerea în posesie a acestor păduri, la un preț de trei ori mai mic, pentru ca restul banilor să intre în buzunarul tatălui său.
Procurorii susţin că, în 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea în posesia lui Strudza a unei suprafeţe de 43.227 de hectare de pădure în Bacău, producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *