Skip to content
Politică

Andrei Hrebenciuc, ARESTAT 30 de zile / Reacția lui Viorel Hrebenciuc

UPDATE: Viorel Hrebenciuc a declarat, după ce fiul său a fost arestat preventiv în dosarul în care și deputatul demisionar este urmărit penal, că acest dosar este o ”porcărie”.

„Facem contestație și ne luptăm în continuare. Se aruncă cu lături multe, în perioada asta. O să vedeți că tot dosarul ăsta este o porcărie. Așa-zișii specialiștii de la DNA de aici din Brașov vorbesc despre un prejudiciu de 450 de milioane într-o parte, de 302 milioane în altă parte. Toată țara trebuie să se afle că nu există niciun fel de prejudiciu.

Trebuie să se consulte și comunicatul pe care l-a dat Romsilva în această privință. Cei care au lucrat, au lucrat pentru o hotărâre judecătorească, definitivă și executorie. Sunt foarte mulți oameni care au intrat la pușcărie că n-au aplicat asemenea hotărâri. Hotărâre care a fost dată acum un doi ani de zile, contestată. Nu înțeleg cum pe parcursul judecății acestor dosare se iau asemenea măsuri aberante”, a spus Hrebenciuc.

Fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, a fost vineri dimineață reținut 30 de zile.

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost aretaţi preventiv, vineri dimineaţă, în dosarul retrocedărilor, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Fiul lui Viorel Hrebenciuc este acuzat de spălare de bani.

Ambii inculpaţi au dat declaraţii în faţa instanţei, iar apărătorii lor au cerut judecarea lor în libertate, în timp ce procurorii au cerut arestul preventiv.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut, joi, pe Andrei Hrebenciuc şi Paltin Gheorghe Sturdza.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii susţin că, în 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa, „prin interpretarea părtinitoare a probelor şi denaturarea stării de fapt”, producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro, reprezentând contravaloarea a 43.227 de hectare de pădure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *