Skip to content
Internațional

Andrei Muraru: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, o prioritate

Facebook

Andrei Muraru, noul ambasador al României în SUA, a efectuat luni o vizită la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, despre care spune că reprezintă cea mai importantă postură aeriană aliată pentru regiunea Mării Negre și pentru sudul flancului estic al NATO.

Am fost astăzi oaspetele oamenilor admirabili de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. M-am întâlnit cu militarii români, americani și britanici, am asistat la o prezentare a bazei și am discutat despre planurile de investiții, dar și despre provocările actuale de securitate. Pentru regiunea Mării Negre și pentru sudul flancului estic al NATO, Baza Mihail Kogălniceanu reprezintă cea mai importantă postură aeriană aliată”, a scris Andrei Muraru, luni, pe Facebook.

Cu această ocazie, ambasadorul român la Washington a reiterat că dimensiunea militară și de securitate este o componentă esențială a Parteneriatului strategic România-SUA.

Am reiterat statutul privilegiat pe care existența bazei îl conferă relației bilaterale România-SUA, dar și faptul că dimensiunea militară și de securitate este o componentă esențială a Parteneriatului strategic România-SUA. Nu în ultimul rând, am subliniat că suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate”, a mai declarat Andrei Muraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *